У Китаї живуть дуже хитрі та ліниві кухарі: на вечерю вони готують незвичайні котлетки "два в одному"

Читать на русском
Автор
Дуже ситно та просто
Дуже ситно та просто. Фото shuba.life

І близькі наїдуться, і ви не втомитеся

Більшість з нас любить пишні, соковиті м’ясні котлетки. Їх можна готувати різними способами, експериментуючи з інгредієнтами та подачею. Як правило, подають їх із гарніром.

Однак якщо не хочеться чи ні сил готувати окремо дві страви, можна скористатися хитрим рецептом китайських кухарів. Вони обсмажують котлети, а потім гасять їх разом із картоплею. Так у них виходить страва "два в одному". Незвичайним рецептом ділиться Тoday.

Як приготувати котлети з картоплею на вечерю

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячого або свинячо-яловичого фаршу;
  • 6 ст. л. манки;
  • 2 великі цибулини;
  • 2 яйця;
  • 0,5 ч. л. паприки;
  • 0,5 ч. л. меленого коріандру;
  • сіль та перець за смаком;
  • 4 картоплини;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо фарш із манкою і залишаємо на 10 хвилин "відпочити".
  2. Тим часом чистимо цибулю, подрібнюємо її в блендері. Змішуємо його з яйцями, сіллю та спеціями. Отриману масу з’єднуємо з м’ясною. Все добре вимішуємо та формуємо котлети.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, на достатній відстані один від одного викладаємо котлети та обсмажуємо їх на середньому вогні.
  4. Картоплю чистимо, миємо і нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо її в глибокий сотейник з невеликою кількістю рослинної олії.
  5. Зверху на картоплю викладаємо котлети, заливаємо всі 100-150 мл гарячої води, накриваємо кришкою і гасимо протягом 15 хвилин.

При подачі прикрашаємо котлети китайською дрібно рубаною зеленню. Подаємо з улюбленим салатом.