Під силу навіть новачкам: рецепт запеченого хека

Читать на русском
Автор
Ця риба виходить дуже ніжною та смачною  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 12 квітня 2024, 17:37
Ця риба виходить дуже ніжною та смачною (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми поділимось з вами простим рецептом запеченого хека.

Хек – це не лише смачна та корисна риба, але й справжній скарб для кулінарів. Його ніжне біле м'ясо чудово підходить для приготування різноманітних страв. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом запеченого хека, який стане справжньою окрасою вашого столу і порадує вас та ваших близьких. Також, пропонуємо звернути увагу на рецепт ніжної риби у вершковому соусі.

Інгредієнти:

  • 500 г філе хека
  • 1 лимон
  • 1 пучок петрушки
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. сухого орегано
  • 1/2 ч. л. чорного меленого перцю
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°C. Застеліть деко пергаментним папером.
  2. Вимийте й обсушіть філе хека.
  3. Збризніть філе хека лимонним соком.
  4. У мисці змішайте оливкову олію, соєвий соус, орегано, чорний мелений перець і сіль за смаком.
  5. Викладіть філе хека на деко і полийте маринадом.
  6. Посипте філе хека подрібненою петрушкою.
  7. Випікайте хека протягом 20-25 хвилин, або до золотистої скоринки.
  8. Перевірте готовність риби виделкою. Якщо вона легко протикається, хек готовий.

А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа". А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо один цікавий маринад для неї.