Ми поділимось з вами простим рецептом запеченого хека.
Хек – це не лише смачна та корисна риба, але й справжній скарб для кулінарів. Його ніжне біле м'ясо чудово підходить для приготування різноманітних страв. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом запеченого хека, який стане справжньою окрасою вашого столу і порадує вас та ваших близьких. Також, пропонуємо звернути увагу на рецепт ніжної риби у вершковому соусі.
Інгредієнти:
- 500 г філе хека
- 1 лимон
- 1 пучок петрушки
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1 ч. л. сухого орегано
- 1/2 ч. л. чорного меленого перцю
- Сіль за смаком
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200°C. Застеліть деко пергаментним папером.
- Вимийте й обсушіть філе хека.
- Збризніть філе хека лимонним соком.
- У мисці змішайте оливкову олію, соєвий соус, орегано, чорний мелений перець і сіль за смаком.
- Викладіть філе хека на деко і полийте маринадом.
- Посипте філе хека подрібненою петрушкою.
- Випікайте хека протягом 20-25 хвилин, або до золотистої скоринки.
- Перевірте готовність риби виделкою. Якщо вона легко протикається, хек готовий.
А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа". А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо один цікавий маринад для неї.