Тане у роті: рецепт ніжної риби у вершковому соусі

Читать на русском
Автор
Ця страва підкорює з першого шматочка  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 21 березня 2024, 11:00
Ця страва підкорює з першого шматочка (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати рибу у вершковому соусі.

Риба в сирному соусі – це не просто страва, а справжня кулінарна симфонія. Ніжне м'ясо риби в поєднанні з вершковим сирним соусом створює вишуканий смак, який не залишить байдужим жодного гурмана. Приготувати цю страву не складно, а результат здивує вас і ваших гостей.

Інгредієнти:

  • 500 г філе білої риби (тріска, хек, минтай)
  • 200 г вершків (10%)
  • 100 г твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. борошна
  • Сіль, перець за смаком
  • Зелень петрушки (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготовка риби:
  • Філе риби промийте, обсушіть, наріжте на порційні шматочки.
  • Посоліть, поперчіть за смаком.
  1. Сирний соус:
  • Натріть твердий сир на тертці.
  • На вершковому маслі обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості.
  • Додайте борошно, ретельно перемішайте.
  • Поступово влийте вершки, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
  • Додайте тертий сир, тушкуйте на повільному вогні до розплавлення сиру.
  • Посоліть, поперчіть за смаком.
  1. Запікання:
  • Викладіть рибу у форму для запікання.
  • Зверху залийте рибу сирним соусом.
  • За бажанням, посипте зеленню петрушки.
  • Запікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин.
  1. Подача:
  • Подавайте рибу в сирному соусі гарячою з гарніром з рису, картоплі або овочів.

Порада:

  • Для більш пікантного смаку в сирний соус можна додати подрібнений часник або мускатний горіх.

Риба в сирному соусі – це страва, яка прикрасить ваш стіл і порадує вас своїм вишуканим смаком.

А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа". А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо один цікавий маринад для неї.