Хитрі одесити котлети готують не лише смачні, а й бюджетні: незвичайний рецепт

Читать на русском
Автор
3424
Просто, швидко та бюджетно
Просто, швидко та бюджетно. Фото shuba.life

Можливо, ви більше не повернетеся до класичного рецепту

Соковите, ніжні м’ясні котлети — чудова страва і до сімейних посиденьок, і до свята. А що робити, якщо поласувати биточками хочеться, але вдома немає м’яса?

Хитрі одесити у разі готують котлети з риби. Вони вийдуть не менш ситними, смачними та ароматними. Це чудова альтернатива звичній з дитинства страві. Рецептом ділиться "На пенсії".

Як приготувати рибні котлети

Інгредієнти:

  • товстолобик — 2 кг;
  • цибуля — 200 г;
  • білий батон — 100 г;
  • курячі яйця — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • буряк — 1 шт. ;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • соняшникова олія — 40 мл;
  • сіль та перець — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо рибу від нутрощів і кісток.
  2. Миємо, подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору.
  3. Рибне філе, цибулю та батон двічі пропускаємо через м’ясорубку. В отриману масу додаємо яйце. Все солимо, перчимо, перемішуємо та формуємо довгасті котлетки.
  4. Чистимо, миємо і нарізаємо кружальцями моркву та буряк.
  5. На дно широкої каструлі викладаємо вимите лушпиння з одного великого або двох середніх цибулин, зверху викладаємо моркву, буряк і котлети.
  6. У каструлю наливаємо воду так, щоб вона повністю покрила биточки. Солимо, перчимо, додаємо цукор і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму та готуємо протягом години.

Подаємо котлети з улюбленим салатом. Близькі вас поцілують.