Хитрі одесити котлети готують не лише смачні, а й бюджетні: незвичайний рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3423
Можливо, ви більше не повернетеся до класичного рецепту
Соковите, ніжні м’ясні котлети — чудова страва і до сімейних посиденьок, і до свята. А що робити, якщо поласувати биточками хочеться, але вдома немає м’яса?
Хитрі одесити у разі готують котлети з риби. Вони вийдуть не менш ситними, смачними та ароматними. Це чудова альтернатива звичній з дитинства страві. Рецептом ділиться "На пенсії".
Як приготувати рибні котлети
Інгредієнти:
- товстолобик — 2 кг;
- цибуля — 200 г;
- білий батон — 100 г;
- курячі яйця — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- буряк — 1 шт. ;
- цукор — 1 ч. л.;
- соняшникова олія — 40 мл;
- сіль та перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- Чистимо рибу від нутрощів і кісток.
- Миємо, подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору.
- Рибне філе, цибулю та батон двічі пропускаємо через м’ясорубку. В отриману масу додаємо яйце. Все солимо, перчимо, перемішуємо та формуємо довгасті котлетки.
- Чистимо, миємо і нарізаємо кружальцями моркву та буряк.
- На дно широкої каструлі викладаємо вимите лушпиння з одного великого або двох середніх цибулин, зверху викладаємо моркву, буряк і котлети.
- У каструлю наливаємо воду так, щоб вона повністю покрила биточки. Солимо, перчимо, додаємо цукор і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму та готуємо протягом години.
Подаємо котлети з улюбленим салатом. Близькі вас поцілують.