Близькі забудуть навіть про котлетки: готуємо неймовірні рибні тефтелі

Читать на русском
Автор
592
Відмінно до сімейного обіду чи вечері
Відмінно до сімейного обіду чи вечері. Фото shuba.life

Такі хрусткі кульки діти проситимуть щодня

Зазвичай соковиті тефтелі готуються з м’яса, цибулі, яєць та покривають панірувальними сухарями. Але якщо вдома не було фаршу — це не привід відмовитися від улюбленої страви.

Просто приготуйте тефтелі з риби — і така страва за рецептом Shuba приведе в захват навіть затятих м’ясоїдів. Цю просту у приготуванні закуску можна поєднувати з локшиною, картоплею чи рисом, а найкращим доповненням до них є насичений томатний соус.

Як приготувати рибні тефтелі в томатному соусі

Інгредієнти на 4 порції:

  • риба біла, філе — 800 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак;
  • панірувальні сухарі — 150 г;
  • олія соняшникова — 40 мл

Для соусу:

  • сік томатний — 600 мл;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • базилік сушений — 5 г.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно миємо філе риби, нарізаємо його шматочками та разом з очищеною цибулею та часником пропускаємо через м’ясорубку.
  2. В отриману масу додаємо яйце, панірувальні сухарі, подрібнену зелень, сіль, перець, ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
  3. Через зазначений час дістаємо м’ясну масу, формуємо з неї кульки діаметром 4 см. Обсмажуємо їх у розігрітій сковороді з рослинною олією до рум’яної скоринки та перекладаємо в тарілку.
  4. Для приготування соусу в ту ж сковороду, де смажилися тефтелі, відправляємо очищену і дрібно нарізану цибулю та часник. Трохи обсмажуємо їх, додаємо томатний сік, базилік, сіль, перець та тушкуємо протягом 5 хвилин. Через зазначений час у сковороду викладаємо тефтелі та тушкуємо ще 5 хвилин.

Найкраще до рибних тефтелів підходить картопляне пюре або улюблена каша. Смачного!