Близькі забудуть навіть про котлетки: готуємо неймовірні рибні тефтелі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 592
Такі хрусткі кульки діти проситимуть щодня
Зазвичай соковиті тефтелі готуються з м’яса, цибулі, яєць та покривають панірувальними сухарями. Але якщо вдома не було фаршу — це не привід відмовитися від улюбленої страви.
Просто приготуйте тефтелі з риби — і така страва за рецептом Shuba приведе в захват навіть затятих м’ясоїдів. Цю просту у приготуванні закуску можна поєднувати з локшиною, картоплею чи рисом, а найкращим доповненням до них є насичений томатний соус.
Як приготувати рибні тефтелі в томатному соусі
Інгредієнти на 4 порції:
- риба біла, філе — 800 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- часник, зубчики — 2 шт.;
- яйця курячі — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак;
- панірувальні сухарі — 150 г;
- олія соняшникова — 40 мл
Для соусу:
- сік томатний — 600 мл;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- часник, зубчики — 2 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- базилік сушений — 5 г.
Спосіб приготування:
- Ретельно миємо філе риби, нарізаємо його шматочками та разом з очищеною цибулею та часником пропускаємо через м’ясорубку.
- В отриману масу додаємо яйце, панірувальні сухарі, подрібнену зелень, сіль, перець, ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
- Через зазначений час дістаємо м’ясну масу, формуємо з неї кульки діаметром 4 см. Обсмажуємо їх у розігрітій сковороді з рослинною олією до рум’яної скоринки та перекладаємо в тарілку.
- Для приготування соусу в ту ж сковороду, де смажилися тефтелі, відправляємо очищену і дрібно нарізану цибулю та часник. Трохи обсмажуємо їх, додаємо томатний сік, базилік, сіль, перець та тушкуємо протягом 5 хвилин. Через зазначений час у сковороду викладаємо тефтелі та тушкуємо ще 5 хвилин.
Найкраще до рибних тефтелів підходить картопляне пюре або улюблена каша. Смачного!