Заварили чай – залиште небагато для шашлику: незвичайний рецепт маринаду

Читать на русском
Автор
Без цього маринаду нікуди до осені
Без цього маринаду нікуди до осені. Фото lifestyle.today.ua

Такий шашлик ви приготуєте не раз

Прийшло тепло і багато хто вже готує улюблені шашлики. Безумовно, рецептів найрізноманітніших маринадів кулінари вигадали неймовірну кількість.

Однак звичний смак м’яса урізноманітнити хочеться, і Today пропонує приготувати шашлик на чайному маринаді. Він ідеально поєднується з ніжною курятиною і страва вийде з приємним ароматом та цікавим смаковим відтінком.

Як приготувати шашлик на чайному маринаді

Інгредієнти:

  • курячі крила – 10 шт.;
  • чорний чай — 60 г;
  • вода – 1,5 л;
  • сіль, італійські трави, розмарин — до свого смаку;
  • цибуля – 3 шт.;
  • часник — 2 зубчики.

Спосіб приготування:

  1. Чайне листя заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин, щоб він настоявся. Далі проціджуємо його через сито і даємо охолонути до кімнатної температури.
  2. Ретельно миємо м’ясо, натираємо його спеціями та змішуємо з пропущеною через прес часником і надрізаною півкільцями цибулею.
  3. Підготовлене м’ясо заливаємо охолодженим чаєм і залишаємо наполягати щонайменше на 6-8 годин, а краще на ніч.
  4. М’ясо сушимо за допомогою паперових рушників, солимо, нанизуємо на шампур і смажимо до готовності.

Подаємо шашлик із зеленню та улюбленим соусом. Смачного.