Заварили чай – залиште небагато для шашлику: незвичайний рецепт маринаду
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Без цього маринаду нікуди до осені](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/0/8f/640a73d6-95f5fff5e8e7f27e9e2fda5a55a628f0.jpg?v=4281_1)
Такий шашлик ви приготуєте не раз
Прийшло тепло і багато хто вже готує улюблені шашлики. Безумовно, рецептів найрізноманітніших маринадів кулінари вигадали неймовірну кількість.
Однак звичний смак м’яса урізноманітнити хочеться, і Today пропонує приготувати шашлик на чайному маринаді. Він ідеально поєднується з ніжною курятиною і страва вийде з приємним ароматом та цікавим смаковим відтінком.
Як приготувати шашлик на чайному маринаді
Інгредієнти:
- курячі крила – 10 шт.;
- чорний чай — 60 г;
- вода – 1,5 л;
- сіль, італійські трави, розмарин — до свого смаку;
- цибуля – 3 шт.;
- часник — 2 зубчики.
Спосіб приготування:
- Чайне листя заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин, щоб він настоявся. Далі проціджуємо його через сито і даємо охолонути до кімнатної температури.
- Ретельно миємо м’ясо, натираємо його спеціями та змішуємо з пропущеною через прес часником і надрізаною півкільцями цибулею.
- Підготовлене м’ясо заливаємо охолодженим чаєм і залишаємо наполягати щонайменше на 6-8 годин, а краще на ніч.
- М’ясо сушимо за допомогою паперових рушників, солимо, нанизуємо на шампур і смажимо до готовності.
Подаємо шашлик із зеленню та улюбленим соусом. Смачного.