Такий шашлик готуватимете ще не раз: ідеальний маринад до м'яса

Читать на русском
Автор
2561
Маринувати в пиві можна як свинину, так і курятину
Маринувати в пиві можна як свинину, так і курятину. Фото rbc.ua

М'ясо виходить ніжним та смачним

З настанням тепла багато хто уже відкрив або незабаром відкриють сезон шашликів. Маринадів до м'яса існує велика кількість, як от маринад з додаванням чорного чаю.

Але одним із найбільш вдалих вважається маринад на пиві. Рецептом з нами поділилися на порталі "elen.pp.ua".

Як приготувати маринад на пиві

Інгредієнти:

  • свинина — 2 кг;
  • світле пиво — 1 л;
  • ріпчаста цибуля – 1 кг;
  • часник – 2 зуб.;
  • коріандр (мелений) – 5 г;
  • чорний мелений перець – 5 кг;
  • червоний мелений перець – дрібка;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Свинину промити, промокнути паперовими серветками.
  2. Нарізати досить великими шматками.
  3. Скласти м'ясо у миску.
  4. Часник видавити через прес.
  5. Цибулю порізати тонкими півкільцями й розім'яти її руками, щоб вона пустила сік.
  6. Покласти до м’яса цибулю, часник, спеції, перемішати, щоб всі компоненти розподілилися рівномірно.
  7. Залити м’ясо пивом і прибрати в холодильник, як мінімум на дві години, а краще на ніч.

А якщо ви любитель незвичайних маринадів рекомендуємо також приготувати шашлик у кавовому маринаді за рецептом "Телеграфа". У такого м'яса витончений аромат та неперевершений смак.