До котлет, шашлику та риби: без соусу барбекю більше не сядете за стіл
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2528
Страви з цим соусом виходять неймовірно смачними.
Будь-яка м’ясна страва буде ще смачнішою із соусом. Саме тому ми пропонуємо сьогодні приготувати соус барбекю.
Його рецептів існує неймовірна кількість, проте сьогодні OBOZ.UA пропонує унікальний рецепт. У його складі – незвичайні інгредієнти, які додадуть м’ясу приємного присмаку. Такий неймовірно смачний і універсальний соус відмінно підходить і до смаженого м’яса, і до приготовленого в духовці.
Як приготувати соус барбекю
Інгредієнти:
- рослинна олія — 50 мл;
- червона цибуля — 350 г;
- часник — 20 г;
- коричневий цукор — 175 г;
- сік апельсина — 120 мл;
- мед — 30 г;
- імбир — 35 г;
- діжонська гірчиця — 20 г;
- вустерський соус — 20-40 мл;
- винний оцет — 50 г;
- томатна паста — 120 г;
- помідор — 700 г;
- лемонграс — 25 р.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Чистимо і дрібно нарізаємо часник.
- З паличок лемонграсу знімаємо перший шар, також притискаємо чимось важким і дрібно нарізаємо. Також подрібнюємо імбир.
- З помідорів знімаємо шкірку, м'якуш перетираємо через сито.
- У каструлі з товстим дном розігріваємо рослинну олію та обсмажуємо цибулю протягом 5 хвилин до золотистого кольору. Додаємо часник та готуємо ще близько 3 хвилин.
- Через зазначений час до цибулі та часнику додаємо лимонний сік та коричневий цукор. Все добре перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини.
- Також відправляємо в каструлю мед, імбир та лемонграс, все ретельно перемішуємо. Продовжуючи помішувати, додаємо гірчицю, вустерський соус та винний оцет.
- В кінці суміш додаємо томатну пасту і м'якуш помідорів. Все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 20-25 хвилин.
Готовий соус солимо, проціджуємо через сито і подаємо до столу з куркою по-єврейськи. Смачного.