До котлет, шашлику та риби: без соусу барбекю більше не сядете за стіл

Читать на русском
Автор
2531
Універсальний соус барбекю
Універсальний соус барбекю. Фото shuba.life

Страви з цим соусом виходять неймовірно смачними.

Будь-яка м’ясна страва буде ще смачнішою із соусом. Саме тому ми пропонуємо сьогодні приготувати соус барбекю.

Його рецептів існує неймовірна кількість, проте сьогодні OBOZ.UA пропонує унікальний рецепт. У його складі – незвичайні інгредієнти, які додадуть м’ясу приємного присмаку. Такий неймовірно смачний і універсальний соус відмінно підходить і до смаженого м’яса, і до приготовленого в духовці.

Як приготувати соус барбекю

Інгредієнти:

  • рослинна олія — 50 мл;
  • червона цибуля — 350 г;
  • часник — 20 г;
  • коричневий цукор — 175 г;
  • сік апельсина — 120 мл;
  • мед — 30 г;
  • імбир — 35 г;
  • діжонська гірчиця — 20 г;
  • вустерський соус — 20-40 мл;
  • винний оцет — 50 г;
  • томатна паста — 120 г;
  • помідор — 700 г;
  • лемонграс — 25 р.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Чистимо і дрібно нарізаємо часник.
  2. З паличок лемонграсу знімаємо перший шар, також притискаємо чимось важким і дрібно нарізаємо. Також подрібнюємо імбир.
  3. З помідорів знімаємо шкірку, м'якуш перетираємо через сито.
  4. У каструлі з товстим дном розігріваємо рослинну олію та обсмажуємо цибулю протягом 5 хвилин до золотистого кольору. Додаємо часник та готуємо ще близько 3 хвилин.
  5. Через зазначений час до цибулі та часнику додаємо лимонний сік та коричневий цукор. Все добре перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини.
  6. Також відправляємо в каструлю мед, імбир та лемонграс, все ретельно перемішуємо. Продовжуючи помішувати, додаємо гірчицю, вустерський соус та винний оцет.
  7. В кінці суміш додаємо томатну пасту і м'якуш помідорів. Все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 20-25 хвилин.

Готовий соус солимо, проціджуємо через сито і подаємо до столу з куркою по-єврейськи. Смачного.