Хрумка зовні і м’яка усередині: такою картоплею люблять поласувати в Італії

Читать на русском
Автор
Ви забудете навіть про м’ясо
Ви забудете навіть про м’ясо. Фото shuba.life

Ситну страву можна приготувати за копійки

Їсти смачно та ситно потрібно завжди, навіть під час Великого посту. Цей період — саме час поласувати смачною картоплею.

Хрумка зовні і м’яка всередині — саме таку картоплю дуже люблять італійці. Вони подають його як самостійну страву або як доповнення до будь-якого іншого, такою картоплею снідають, вечеряють та обідають. Shuba радить використовувати свіжий розмарин у кількості 5-6 гілочок або сушений у кількості за бажанням.

Як приготувати запечену картоплю по-італійськи

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля — 900 г;
  • часник, зубчики — 6 шт.;
  • розмарин, гілочка — 6 шт.;
  • олія соняшникова рафінована — 6 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріваємо до 220 градусів і відправляємо туди форму для запікання з соняшниковою олією.
  2. У цей час підготуємо необхідні інгредієнти. Картоплю чистимо, миємо і нарізаємо великими скибочками. У розмарину відокремлюємо листочки від гілочок. Часник чистимо і пропускаємо через прес.
  3. На гаряче лист викладаємо картоплю, зверху — часник і листя розмарину. Солимо, перчимо, ретельно перемішуємо і відправляємо в духовку на 20 хвилин.
  4. Через 20 хвилин перемішуємо картоплю і відправляємо в духовку ще на 20 хвилин до золотаво-коричневого кольору картопляних скибочок.

Подаємо картопля по-італійськи з пісним овочевим салатом. Вийде дуже смачно.