Хрумка зовні і м’яка усередині: такою картоплею люблять поласувати в Італії
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ситну страву можна приготувати за копійки
Їсти смачно та ситно потрібно завжди, навіть під час Великого посту. Цей період — саме час поласувати смачною картоплею.
Хрумка зовні і м’яка всередині — саме таку картоплю дуже люблять італійці. Вони подають його як самостійну страву або як доповнення до будь-якого іншого, такою картоплею снідають, вечеряють та обідають. Shuba радить використовувати свіжий розмарин у кількості 5-6 гілочок або сушений у кількості за бажанням.
Як приготувати запечену картоплю по-італійськи
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля — 900 г;
- часник, зубчики — 6 шт.;
- розмарин, гілочка — 6 шт.;
- олія соняшникова рафінована — 6 ст. л.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Духовку розігріваємо до 220 градусів і відправляємо туди форму для запікання з соняшниковою олією.
- У цей час підготуємо необхідні інгредієнти. Картоплю чистимо, миємо і нарізаємо великими скибочками. У розмарину відокремлюємо листочки від гілочок. Часник чистимо і пропускаємо через прес.
- На гаряче лист викладаємо картоплю, зверху — часник і листя розмарину. Солимо, перчимо, ретельно перемішуємо і відправляємо в духовку на 20 хвилин.
- Через 20 хвилин перемішуємо картоплю і відправляємо в духовку ще на 20 хвилин до золотаво-коричневого кольору картопляних скибочок.
Подаємо картопля по-італійськи з пісним овочевим салатом. Вийде дуже смачно.