Встигнете за 15 хвилин до приходу гостей: простий і бюджетний салат на швидку руку

Читать на русском
Автор
655
Салат виходить дуже свіжим та легким
Салат виходить дуже свіжим та легким. Фото shuba.life

Радість для очей та шлунка

У період Великого посту віруючим забороняється вживати м’ясні продукти, рибу, яйця, молоко, алкогольні напої. Ласувати можна тільки рослинною їжею — фруктами, овочами, грибами, горіхами.

Саме тому нагоді овочевий салат за рецептом Shuba. З солодко-солоним присмаком, кислими нотками лимонного соку він смачний навіть без заправки. Якщо вам не вистачає соусу чи олії, можете їх додати – все залежить від особливостей вашого раціону та смаків. До того ж, один із плюсів страви — готується вона за лічені хвилини.

Як приготувати овочевий салат без заправки

Інгредієнти на 2 порції:

  • томати – 1 шт.;
  • огірок свіжий – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • сіль – на свій смак;
  • зелень – 20 г;
  • лимон, сік — 20 г.

Спосіб приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Всі овочі ретельно миємо та сушимо.
  2. Чистимо і нарізаємо брусочками моркву. У перцю видаляємо серцевину та перетинки, м'якуш нарізаємо соломкою.
  3. Томати нарізаємо невеликими скибочками, огірок – тонкими кружальцями. Дрібно нарізаємо зелень.
  4. Усі підготовлені овочі разом із подрібненою зеленню викладаємо в салатник. Все солимо, поливаємо соком лимонним, перемішуємо і подаємо на стіл.

Дуже смачним виходить пісний салат із нутом. Спробуйте і переконайтеся самі.