Це підживлення з оцту змусить квіти рости краще та яскравіше: що робити

Читать на русском
Автор
Квіти потрібно поливати корисними рідинами Новина оновлена 09 квітня 2024, 10:14
Квіти потрібно поливати корисними рідинами. Фото Freepik

Грунт стане здоровішим, і коріння в ньому краще розвиватиметься

При використанні води з водопроводу для поливу піддонів та горщиків часто спостерігається поява білого нальоту. Це свідчить про наявність надлишку солей у ґрунті, що може призвести до погіршення стану рослин: вони починають повільно рости, виглядати зів’ялими та блідими.

Оптимальним засобом для розв'язання проблеми є звичайний оцет. Про це пише ukr.media.

Як приготувати розчин з оцтом для ґрунту

Почнемо з додавання однієї чайної ложки 9% оцту до трьох літрів води та щедро поливаємо горщик. Оцет допоможе розчинити надлишкові солі, покращуючи якість ґрунту, що своєю чергою сприяє кращому розвитку коренів рослин. Також обов’язково прибирайте стічні води з піддона, щоб запобігти поверненню шкідливих солей назад у ґрунт.

Повторюйте так хоч раз на місяць — і ви побачите, як рослини оживають прямо на ваших очах, швидко почнуть активне зростання і яскраво зацвітуть.

Оцет від грибка

Використовуйте оцет у квітникарстві як засіб проти шкідників чи грибкових інфекцій. Для цього розведіть оцет із водою, але не застосовуйте безпосередньо на рослинах. Полив квітів оцтом без розведення може бути аналогічним до застосування гербіцидів, що часто використовується для знищення бур’янів.

Раніше ми писали, чим удобрити півонії для пишного цвітіння. Зараз ідеальний час приділити цій рослині увагу.