Чим підгодувати півонії для пишного цвітіння: ефект буде помічений відразу

Читать на русском
Автор
656
Півонії порадують пишним цвітінням Новина оновлена 01 квітня 2024, 17:32
Півонії порадують пишним цвітінням. Фото Pixabay

Допоможуть копійчані підживлення

На своїх садових ділянках багато садівників вирощують не тільки плодові рослини, а й барвисті квіти. При цьому кожен прагне, щоб квіти радували своїми фарбами якнайдовше і зберігали свою пишність. Поговоримо про півонії.

У квітні півонія вже прокинулася і проросла із ґрунту. Зараз ідеальний час приділити цій рослині увагу, щоб вона щедро розквітла до кінця травня. У цей період їх потрібно поливати корисними підживленнями, пише prostoway.

Чим поливати півонії навесні

Якщо в березні ви не здійснювали полив півонії марганцевим розчином, то зараз саме час. Для цього необхідно розчинити 2-3 г марганцівки в 10 літрах води. Цієї кількості розчину достатньо для обробки двох кущів. Марганцевий розчин здатний дезінфікувати ґрунт та захищати рослину від різних захворювань.

Обережно підкопайте землю навколо куща, уникаючи пошкодження паростків. При необхідності можна обробити паростки бордоською рідиною. На початку активного зростання пагонів внесіть добриво – аміачну селітру. Навесні також можна застосувати підживлення перегноєм, після чого виконати підкопування ґрунту.

Як часто поливати півонії навесні

Рясний полив півонії слід проводити двічі на місяць. Особливо важливо забезпечити кущі достатнім зволоженням під час формування квіток та активного росту бутонів.

Раніше ми розповідали, які рослини можуть захопити вашу ділянку. Цих агресивних культур буде важко позбутися.