Які квіти можна поливати розчином з лимонною кислотою: будуть квітнути довго

Читать на русском
Автор
Квіти потрібно поливати Новина оновлена 08 квітня 2024, 18:09
Квіти потрібно поливати. Фото Freepik

Звичайна вода не завжди приносить користь для ваших улюблених рослин

Часто вода, якою ми поливаємо рослини, буває занадто жорсткою через наявність карбонатів кальцію та магнію. Ці мінерали з часом накопичуються в ґрунті, що призводить до її защіпки та негативно позначається на кореневій системі рослин.

Якщо у вас є кімнатні рослини, такі як азалія, гортензія, камелія або калла, то важливо пам’ятати, що для них досвідчені квітники використовують при поливі воду з невеликим рівнем кислотності. Про це пише prostoway.

Ви можете замінити всі поливи звичайною водою на підкислену воду, а використовувати концентрований кислотний розчин для поливу раз на 1-2-3 тижні. Рекомендується також поливати розчином ґрунт для догляду за диффенбахією, драценою та марантою.

Якщо ви не в курсі, рослини, такі як кактуси, гербери, пуансетії та антуріуми, також віддають перевагу рости в кислому ґрунті. Їх потрібно поливати підкисленою водою раз на два тижні.

Рецепт розчину з лимонною кислотою

Розчиніть 5 г порошку у 2 літрах гарячої води. Пам’ятайте про регулярне поливання та удобрювання, щоб ваші квіти завжди радували вас своєю красою та довговічністю.

Раніше ми писали, чим удобрити півонії для пишного цвітіння. Зараз ідеальний час приділити цій рослині увагу.