Для смачної вечері м’ясо не обов’язково: ситна страва зі звичайної картоплі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
На хрускіт збігуться всі сусіди
Картоплю в різному вигляді люблять якщо не всі, то майже всі. Вона смачна в будь-якому вигляді, але саме смажена — найсмачніша. До того ж цією стравою можна ласувати у Великий піст, коли заборонені продукти тваринного походження.
Навряд чи хтось встоїть перед хрустким зовні та м’якою всередині смаженою картоплею. Приправте її сумішшю часнику та перцю відповідно до рецепту Shuba – і перед такою вечерею ніхто не встоїть.
Як приготувати смажену картоплю з часником
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля – 800 г;
- часник, зубчики – 2 шт.;
- сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
- соняшникова олія – 80 мл;
- приправа "Італійські трави" – 10 г
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, ретельно миємо і нарізаємо однаковими скибочками. Сушимо за допомогою паперових рушників.
- На середньому вогні розігріваємо сковороду з рослинною олією і викладаємо картоплю. Періодично помішуючи, смажимо картоплю до золотистого кольору протягом 20 хвилин.
- Чистимо і пропускаємо через прес часник, відправляємо його в картоплю. Солимо, перчимо, додаємо спеції та добре перемішуємо. Смажимо ще протягом 5-10 хвилин, поки не з’явиться хрустка скоринка.
Подаємо таку смажену картоплю з улюбленим салатом. Вийде ситно та смачно.