Для смачної вечері м’ясо не обов’язково: ситна страва зі звичайної картоплі

Читать на русском
Автор
Не тільки смачно, а й ситно
Не тільки смачно, а й ситно. Фото shuba.life

На хрускіт збігуться всі сусіди

Картоплю в різному вигляді люблять якщо не всі, то майже всі. Вона смачна в будь-якому вигляді, але саме смажена — найсмачніша. До того ж цією стравою можна ласувати у Великий піст, коли заборонені продукти тваринного походження.

Навряд чи хтось встоїть перед хрустким зовні та м’якою всередині смаженою картоплею. Приправте її сумішшю часнику та перцю відповідно до рецепту Shuba – і перед такою вечерею ніхто не встоїть.

Як приготувати смажену картоплю з часником

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля – 800 г;
  • часник, зубчики – 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
  • соняшникова олія – 80 мл;
  • приправа "Італійські трави" – 10 г

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, ретельно миємо і нарізаємо однаковими скибочками. Сушимо за допомогою паперових рушників.
  2. На середньому вогні розігріваємо сковороду з рослинною олією і викладаємо картоплю. Періодично помішуючи, смажимо картоплю до золотистого кольору протягом 20 хвилин.
  3. Чистимо і пропускаємо через прес часник, відправляємо його в картоплю. Солимо, перчимо, додаємо спеції та добре перемішуємо. Смажимо ще протягом 5-10 хвилин, поки не з’явиться хрустка скоринка.

Подаємо таку смажену картоплю з улюбленим салатом. Вийде ситно та смачно.