Просто наріжте і відправте в духовку: така капуста вийде неймовірно соковитою

Читать на русском
Автор
Страва виходить неймовірно соковитою
Страва виходить неймовірно соковитою. Фото jisty.com.ua

Без добавки неможливо обійтися

У період Великого посту вся їжа тваринного походження під забороною. Тому кожен кулінар намагається урізноманітнити своє меню незвичайними стравами.

Разом із Ukr.Media сьогодні приготуємо капусту, але не звичайну, а в духовці. Вам потрібно її просто нарізати, відправити запікатися і йти займатися своїми справами. Як бачите, рецепт — простіше не придумаєте, а результат виходить дуже смачним. Соковиту, ароматну капусту захочеться готувати чи не щодня.

Як приготувати соковиту капусту в духовці

Інгредієнти:

  • капуста;
  • сіль, спеції до свого смаку (кмин, сухий часник, солодка паприка, чорний перець);
  • вершкове масло;
  • соняшникова олія.

Спосіб приготування:

  1. Маленьку капусту розрізаємо на 4 частини, залишаючи качан, велику — ділимо на стейки.
  2. Солимо, перчимо капусту та додаємо всі необхідні спеції. Поливаємо її рослинною олією. Підготовлену капусту відправляємо у рукав для запікання.
  3. Вершкове масло нарізаємо великими шматочками та відправляємо всередину рукава для запікання на кожен шматочок капусти.
  4. Щільно зав’язуємо рукав і відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Якщо капуста більша, час приготування збільшується на 10 хвилин.

Таку капусту можна готувати й після закінчення посту. Подавати її можна до будь-якої м’ясної страви.