Хто б подумав, що виходить дуже смачно: для такого пирога знадобиться вода, цукор та трохи борошна
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5140
Ніхто не здогадається, що пиріг пісний
Навіть Великий піст — не привід відмовляти собі у улюбленій випічці. Якщо не хочеться готувати його із продуктами тваринного походження, тоді можна приготувати пиріг на воді.
Рецептом легкої, майже невагомої випічки ділиться Shuba. Вона відмінно підходить і для тих, хто постить, і для тих, хто веде веганський спосіб життя — адже десерті немає яєць, вершкового масла або молока. Готується він просто, виходить пишним і м’яким, а ванілін та цедра надають йому неповторного аромату. Його можна подавати й до сніданку, і як перекус або для сімейного чаювання.
Як приготувати пишний пісний пиріг
Інгредієнти на 6 порцій:
- цукор — 150 г;
- вода — 300 мл;
- лимон, цедра — 25 г;
- олія соняшникова — 45 мл;
- борошно пшеничне — 330 г;
- розпушувач — 16 г;
- ванілін — 10 г;
- сіль — 1/8 ч. л.;
- цукрова пудра — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У невеликій мисці змішуємо воду з цукром, цедрою лимона та рослинною олією.
- В окрему миску просіюємо борошно та розпушувач. До них додаємо ванілін, сіль та цукрову суміш. Все ретельно перемішуємо та замішуємо кремоподібне тісто.
- Приготоване тісто відправляємо у круглу форму діаметром 20 см і відправляємо у духовку на 45 хвилин за температури 175 градусів.
Даємо пирогу охолонути, дістаємо із форми й посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з улюбленим напоєм.