Хто б подумав, що виходить дуже смачно: для такого пирога знадобиться вода, цукор та трохи борошна

Читать на русском
Автор
5165
Так смачно, що всі оближуть тарілки
Так смачно, що всі оближуть тарілки. Фото lifestyle.today.ua

Ніхто не здогадається, що пиріг пісний

Навіть Великий піст — не привід відмовляти собі у улюбленій випічці. Якщо не хочеться готувати його із продуктами тваринного походження, тоді можна приготувати пиріг на воді.

Рецептом легкої, майже невагомої випічки ділиться Shuba. Вона відмінно підходить і для тих, хто постить, і для тих, хто веде веганський спосіб життя — адже десерті немає яєць, вершкового масла або молока. Готується він просто, виходить пишним і м’яким, а ванілін та цедра надають йому неповторного аромату. Його можна подавати й до сніданку, і як перекус або для сімейного чаювання.

Як приготувати пишний пісний пиріг

Інгредієнти на 6 порцій:

  • цукор — 150 г;
  • вода — 300 мл;
  • лимон, цедра — 25 г;
  • олія соняшникова — 45 мл;
  • борошно пшеничне — 330 г;
  • розпушувач — 16 г;
  • ванілін — 10 г;
  • сіль — 1/8 ч. л.;
  • цукрова пудра — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У невеликій мисці змішуємо воду з цукром, цедрою лимона та рослинною олією.
  2. В окрему миску просіюємо борошно та розпушувач. До них додаємо ванілін, сіль та цукрову суміш. Все ретельно перемішуємо та замішуємо кремоподібне тісто.
  3. Приготоване тісто відправляємо у круглу форму діаметром 20 см і відправляємо у духовку на 45 хвилин за температури 175 градусів.

Даємо пирогу охолонути, дістаємо із форми й посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з улюбленим напоєм.