Знадобиться склянка кефіру та 10 хвилин часу: ніжні сирні плескачі з цибулею

Читать на русском
Автор
Чудове доповнення до супу
Чудове доповнення до супу. Фото babusyni-retsepty.com.ua

Плескачі виходять ніжними та ароматними

Улюблений суп, як, наприклад, з печерицями, стане ще смачнішим, якщо до нього подати гарячі бутерброди, піци-оладки або ж сирний плескач з цибулею. Готується він дуже просто, але яскраво доповнює смак страви.

Причому, приготувати його можна використовуючи продукти, що є в кожному холодильнику. А рецептом з нами поділилися на порталі "Бабусині рецепти".

Як приготувати сирний плескач з цибулею

Інгредієнти:

  • кефір – 300 мл;
  • сода – 0,5 ч.л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – ⅓ ч.л.;
  • борошно – 100 г;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • твердий сир – 150 г.

Спосіб приготування:

  1. У кефір всипати соду, змішати до отримання реакції.
  2. У суміш вбити яйце, висипати сіль, за бажанням додати чорний перець, перемішати.
  3. Просіяти борошно в кефір, замісити густе тісто.
  4. Подрібнити зелену цибулю і висипати в тісто, перемішати.
  5. На великій тертці натерти сир і висипати і тісто, перемішати.
  6. Викласти кілька ложок тіста на сковороду, вирівняти по поверхні.
  7. Під кришкою обсмажити плескач на повільному вогні з одного боку 3-4 хвилини, з іншого 2-3 хвилини.

Раніше ми писали, як приготувати сирний плескач на сніданок. Готується страва просто та виходить смачною.