Для зростання та від шкідників: чим обробити троянди у квітні

Читать на русском
Автор
973
Квітень – найкращий місяць для догляду за трояндами в саду
Квітень – найкращий місяць для догляду за трояндами в саду. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Весняна обробка готує троянди до цвітіння та захищає від хвороб

Троянди прикрашають будь-який сад. Деякі сорти цвітуть кілька разів й радують своєю красою весь сезон. Але ці квіти, як і півонії, вимагають правильного догляду. Одним із важливих є обприскування.

Перше обприскування троянд слід провести у квітні, рекомендує SE. Ця процедура повинна стимулювати зростання троянди та захистити її від попелиці. Для цього використовується засіб на основі дріжджів.

Як приготувати добрива з дріжджів

Дріжджі створюють природний бар’єр проти грибкових інфекцій та забезпечують рослину цінними поживними речовинами. Для приготування необхідно потовкти пекарські дріжджі, додати близько 0,5 л молока (краще 3,2%) і залити всю суміш 10 л води. Рясно обприскайте весь кущ троянд приготованим таким чином розчином.

Також можна використовувати дріжджі для поливу троянди. В цьому випадку візьміть 100 г дріжджів, додайте 1 склянку цукру та залиште на кілька годин. Потім залийте дріжджову суміш 10 л води та залиште на один тиждень. Після цього часу розведіть добриво у співвідношенні: 1 склянка розчину на 10 літрів води. Поливайте їм троянди раз на тиждень.

Раніше "Телеграф" розповідав про обов’язкові процедури для винограду навесні. У квітні важливо обрізати лозу.