Принесуть велику користь: як залучити комах до саду

Читать на русском
Автор
Бджоли в саду – гарантія відмінного врожаю
Бджоли в саду – гарантія відмінного врожаю. Фото freepik.com

Корисні комахи запилюють рослини та борються зі шкідниками

Для того, щоб дерева в саду дали соковитий та солодкий урожай, важливо створити їм сприятливі умови. І якщо від деяких комах дерева доводиться захищати, то інших не завадило б залучити до саду. Обов’язково, щоб квітучі плодові дерева запилили бджоли та інші комахи. Це підвищує шанси здобути багатий урожай.

Садівники призвичаїлися залучати корисних комах до свого саду. Зробити це під силу кожному.

Як залучити до саду бджіл та інших комах

Користь у саду можуть принести не лише бджоли. Запиленням також займаються жуки, оси, джмелі, мухи та метелики. Є також комахи-запилювачі, що допомагають боротися з кліщами та білокрилками, істотами, здатними завдати великої шкоди ділянці.

Щоб корисні комахи відвідували сад, необхідно посадити там рослини, які їм подобаються. До них відносяться:

- кизил їстівний;

- липа;

- тамариск;

- черемха;

- слива;

- алича.

Крім того, на ділянці варто посіяти соняшник, гірчицю, конюшину, віку, гречку, ріпак чи люцерну. Класичні газони можна замінити на квіткові поляни.

Також рекомендується не використовувати на ділянці пестициди. У такий спосіб можна нашкодити корисним комахам. Краще віддати перевагу натуральним засобам боротьби зі шкідниками. Наприклад, лаванда, що росте на ділянці, захистить троянди від попелиці.

Раніше "Телеграф" розповідав, які садові роботи потрібно провести у квітні. Ігнорування однієї з них може вплинути на кількість врожаю.