Що потрібно зробити з виноградом на початку квітня, щоб отримати багатий урожай

Читать на русском
Автор
21644
Обрізання винограду можна проводити двома методами Новина оновлена 05 квітня 2024, 13:37
Обрізання винограду можна проводити двома методами. Фото Pixabay

Виноград дасть гарний урожай та солодкі плоди

Весною на дачних ділянках починається посилена діяльність. Проводиться активне вирощування розсади, підготовка грядок, а також обрізання дерев та чагарників. Перший етап, який необхідно виконати власникам чагарникових лоз, що довго живуть, — це обрізка винограду.

Пропустивши цей момент і почавши обрізку пізніше, можна отримати неврожай, пише facedobra. Виноград потребує особливої уваги у цей період, що дозволить отримати щедрий урожай.

Коли і як потрібно обрізати виноград навесні

Найкращий час для проведення обрізки винограду припадає на другу половину березня або початок квітня. Очистьте лозу від гілок, які заважають її зростанню. Якщо обрізка не проводилася протягом декількох років, потрібно видалити значну кількість гілок.

Будьте обережні при поводженні з однорічними пагонами, оскільки вони здатні дати великі грона.

Методи обрізання винограду

Існує два основних методи обрізання. У першому варіанті рекомендується залишити на гілках по шість бруньок, а в другому – по вісім. Зрізи слід робити під кутом 45 градусів, залишаючи приблизно 1,5 сантиметра вище за вічко. Важливо обробити місця зрізів спеціальними препаратами для запобігання поширенню хвороб по лозі.

Раніше ми писали, які квіти потрібно обрізати навесні. Для цього періоду підходять 4 рослини.