Обережно: за кожен такий пиріжок близькі влаштують бійку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Готуйте подвійну порцію – всі попросять добавки
Чи можна придумати ситну закуску, ніж ароматний смажений пиріжок із хрусткою скоринкою? Їм зручно перекусити вдома чи взяти із собою працювати.
Разом з "Ідеями для сніданку та вечері" ми приготуємо сьогодні пиріжки з картопляним пюре та твердим сиром. Вони виходять настільки смачними, що навряд чи ви встанете з-за столу, доки не з’їсте останній.
Як приготувати пиріжки з картоплею та сиром
Інгредієнти:
- тертий твердий сир – 100 г;
- картопля – 700-800 г;
- зелень – пучок;
- цибуля – 1 шт.
Для тіста:
- курячі яйця – 2 шт.;
- борошно — 2 склянки;
- сіль — 1 ч. л.;
- кефір – 1 склянка.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, відварюємо до готовності та пюруємо.
- Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору та змішуємо з картоплею.
- Туди ж додаємо зелень, твердий тертий сир, зелень до смаку і ретельно все перемішуємо.
- В окремому посуді змішуємо борошно, 2 яйця та склянку кефіру. Солимо і замішуємо тісто. Розрізаємо його на однакові шматочки та кожен розкочуємо.
- У центр кожного кружечка викладаємо начинку, защипуємо краї, формуємо пиріжок та прихлюпуємо з двох сторін.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо пиріжки та обсмажуємо їх із двох сторін до утворення хрусткої скоринки.
Пиріжками можна ласувати навіть тим, хто постить. Головне — правильний рецепт.