Обережно: за кожен такий пиріжок близькі влаштують бійку

Читать на русском
Автор
Ідеально для ситного перекушування
Ідеально для ситного перекушування. Фото popoisty.com

Готуйте подвійну порцію – всі попросять добавки

Чи можна придумати ситну закуску, ніж ароматний смажений пиріжок із хрусткою скоринкою? Їм зручно перекусити вдома чи взяти із собою працювати.

Разом з "Ідеями для сніданку та вечері" ми приготуємо сьогодні пиріжки з картопляним пюре та твердим сиром. Вони виходять настільки смачними, що навряд чи ви встанете з-за столу, доки не з’їсте останній.

Як приготувати пиріжки з картоплею та сиром

Інгредієнти:

  • тертий твердий сир – 100 г;
  • картопля – 700-800 г;
  • зелень – пучок;
  • цибуля – 1 шт.

Для тіста:

  • курячі яйця – 2 шт.;
  • борошно — 2 склянки;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • кефір – 1 склянка.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, відварюємо до готовності та пюруємо.
  2. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору та змішуємо з картоплею.
  3. Туди ж додаємо зелень, твердий тертий сир, зелень до смаку і ретельно все перемішуємо.
  4. В окремому посуді змішуємо борошно, 2 яйця та склянку кефіру. Солимо і замішуємо тісто. Розрізаємо його на однакові шматочки та кожен розкочуємо.
  5. У центр кожного кружечка викладаємо начинку, защипуємо краї, формуємо пиріжок та прихлюпуємо з двох сторін.
  6. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо пиріжки та обсмажуємо їх із двох сторін до утворення хрусткої скоринки.

Пиріжками можна ласувати навіть тим, хто постить. Головне — правильний рецепт.