Неймовірні пісні пиріжечки: бюджетний рецепт без м’яса і масла
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3303
Такі пиріжки дуже просто готуються
Ми ділились рецептом дуже смачних вареників на Масляну. Тепер розповідаємо, як приготувати смачні та ситні пиріжки з картоплею.
За рецептом, який поділились на порталі "Господинька", пиріжки виходять смачні, тоненькі і дуже апетитні, хоч і начинка без м'яса, а тісто — без масла. Ще й готуються просто — можна хоч щодня смажити.
Інгредієнти:
- Картопля
- Цибуля ріпчаста
- Кріп свіжий
- Картопляний відвар
- Борошно
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Чистимо картоплю, нарізаємо і ставимо варитися для пюре. З вареної картоплі зливаємо відвар, не виливаємо, остуджуємо його.
- На відварі замішуємо тісто. Додаємо до відвару рослинну олію та борошно.
- Вимішуємо тісто, щоб воно стало податливим та пружним. Залишаємо тісто розстоюватися.
- Для начинки варену картоплю розминаємо. Смажимо до красивого кольору цибулю.
- Змішуємо картоплю, цибулю і кріп. Розминаємо картоплю, щоб не було грудочок.
- Відриваємо від готового тіста шматочок. Розкочуємо його в коржик товщиною 2-3 мм.
- Кладемо на коржик начинку. Ліпимо пиріжок, як звичайний. Акуратно розкочуємо пиріжок качалкою до найтоншого стану, але щоб не порвався.
- Наливаємо на сковороду трохи олії. Розігріваємо олію.
- Смажимо пиріжки на повільному вогні під кришкою, з кожного боку по 3-5 хвилин до рум'яного кольору. Складаємо готові пиріжки на блюдо. Накриваємо кришкою, щоб вони пропарилися і стали м'якими.
Розмір пиріжків можна робити будь-який, а от товщина тіста дуже важлива. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачні млинці.