Неймовірні пісні пиріжечки: бюджетний рецепт без м’яса і масла

Читать на русском
Автор
3303
Смачні пиріжки на картопляному відварі
Смачні пиріжки на картопляному відварі. Фото Фокус

Такі пиріжки дуже просто готуються

Ми ділились рецептом дуже смачних вареників на Масляну. Тепер розповідаємо, як приготувати смачні та ситні пиріжки з картоплею.

За рецептом, який поділились на порталі "Господинька", пиріжки виходять смачні, тоненькі і дуже апетитні, хоч і начинка без м'яса, а тісто — без масла. Ще й готуються просто — можна хоч щодня смажити.

Інгредієнти:

  1. Картопля
  2. Цибуля ріпчаста
  3. Кріп свіжий
  4. Картопляний відвар
  5. Борошно
  6. Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Чистимо картоплю, нарізаємо і ставимо варитися для пюре. З вареної картоплі зливаємо відвар, не виливаємо, остуджуємо його.
  2. На відварі замішуємо тісто. Додаємо до відвару рослинну олію та борошно.
  3. Вимішуємо тісто, щоб воно стало податливим та пружним. Залишаємо тісто розстоюватися.
  4. Для начинки варену картоплю розминаємо. Смажимо до красивого кольору цибулю.
  5. Змішуємо картоплю, цибулю і кріп. Розминаємо картоплю, щоб не було грудочок.
  6. Відриваємо від готового тіста шматочок. Розкочуємо його в коржик товщиною 2-3 мм.
  7. Кладемо на коржик начинку. Ліпимо пиріжок, як звичайний. Акуратно розкочуємо пиріжок качалкою до найтоншого стану, але щоб не порвався.
  8. Наливаємо на сковороду трохи олії. Розігріваємо олію.
  9. Смажимо пиріжки на повільному вогні під кришкою, з кожного боку по 3-5 хвилин до рум'яного кольору. Складаємо готові пиріжки на блюдо. Накриваємо кришкою, щоб вони пропарилися і стали м'якими.

Розмір пиріжків можна робити будь-який, а от товщина тіста дуже важлива. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачні млинці.