Смачно, швидко, просто: ягідний желейний торт нашвидкуруч

Читать на русском
Автор
Красивий десерт для гостей та всієї сім'ї
Красивий десерт для гостей та всієї сім'ї. Фото youtube.com

Ніжний, повітряний, з мінімум калорій

З настанням весни ми, як правило, надаємо перевагу легким та швидким стравам. Це стосується і салатів, у які ми намагаємося додавати якнайбільше зелені, й десертів.

Рецепт желейного торта, який ми сьогодні пропонуємо, буде особливо актуальним влітку, в сезон ягід. А наразі його можна приготувати із замороженими фруктами або ягодами, інформують на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати сметанно-желейний торт з ягодами

Інгредієнти:

  • сметана 15% — 700 г;
  • желатин — 30 г;
  • цукор — 1 скл.;
  • вода — 100 г;
  • ванілін (за бажанням) — 8 г;
  • будь-які фрукти або ягоди (крім ківі та цитрусових) — 600 г

Спосіб приготування:

  1. Желатин замочити водою, розмішати, залишити на 20 хвилин.
  2. Коли желатин набухне, розтопити в мікрохвильовій печі або нагріти на паровій бані постійно помішуючи.
  3. Сметану з’єднати з цукром та ваніліном.
  4. Збити до повного розчинення кристалів цукру.
  5. Вимити та обсушити фрукти та ягоди.
  6. В сметанний крем постійно помішуючи обережно влити тонкою цівкою желатин.
  7. До сметанної суміші додати фрукти та ягоди, обережно перемішати.
  8. Вилити желе з фруктами у силіконову форму, залишити у холодильнику на 3-4 години.

Раніше ми писали, як приготувати смачний чизкейк під апельсиновим желе. Він виходить смачним, з приємною кислинкою.