Смачно, швидко, просто: ягідний желейний торт нашвидкуруч
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ніжний, повітряний, з мінімум калорій
З настанням весни ми, як правило, надаємо перевагу легким та швидким стравам. Це стосується і салатів, у які ми намагаємося додавати якнайбільше зелені, й десертів.
Рецепт желейного торта, який ми сьогодні пропонуємо, буде особливо актуальним влітку, в сезон ягід. А наразі його можна приготувати із замороженими фруктами або ягодами, інформують на порталі "Філіжанка кави".
Як приготувати сметанно-желейний торт з ягодами
Інгредієнти:
- сметана 15% — 700 г;
- желатин — 30 г;
- цукор — 1 скл.;
- вода — 100 г;
- ванілін (за бажанням) — 8 г;
- будь-які фрукти або ягоди (крім ківі та цитрусових) — 600 г
Спосіб приготування:
- Желатин замочити водою, розмішати, залишити на 20 хвилин.
- Коли желатин набухне, розтопити в мікрохвильовій печі або нагріти на паровій бані постійно помішуючи.
- Сметану з’єднати з цукром та ваніліном.
- Збити до повного розчинення кристалів цукру.
- Вимити та обсушити фрукти та ягоди.
- В сметанний крем постійно помішуючи обережно влити тонкою цівкою желатин.
- До сметанної суміші додати фрукти та ягоди, обережно перемішати.
- Вилити желе з фруктами у силіконову форму, залишити у холодильнику на 3-4 години.
Раніше ми писали, як приготувати смачний чизкейк під апельсиновим желе. Він виходить смачним, з приємною кислинкою.