Іще один варіант класичної випічки: смачний чизкейк під апельсиновим желе

Читать на русском
Автор
1928
Ніжний смачний десерт
Ніжний смачний десерт. Фото food.pibig.info

Звична випічка в новій інтерпретації

Напевно кожен хоч раз готував чизкейк. Він може бути класичним, з шоколадом, а-ля "Баунті", фруктами та багато інших.

Сьогодні ми пропонуємо іще один рецепт цієї випічки — під апельсиновим желе. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".

Як приготувати чизкейк під апельсиновим желе

Інгредієнти:

  • печиво – 150 г;
  • вершкове масло – 40 г;
  • вершки (33-35% жирності) – 300 мл;
  • сир (15% жирності) – 400 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • ваніль — дрібка;
  • желатин – 21 г;
  • апельсиновий сік – 200 мл;

Спосіб приготування:

  1. Печиво подрібнити у блендері до однорідності.
  2. Додати до нього розтоплене вершкове масло, перемішати.
  3. У роз'ємну форму для випічки застелену пергаментом викласти печиво, утрамбувати, поставити у холодильник на 30 хвилин.
  4. 15 г желатину залити 80 мл води, залишити набухнути.
  5. Вершки збити міксером, додати до них цукрову пудру та сир, збити.
  6. Додати ваніль, перемішати.
  7. Желатин розігріти на водяній бані, додати до сирної суміші, перемішати.
  8. Викласти сирну масу на печиво, розрівняти, поставити у холодильник на 40 хвилин.
  9. Желатин, що залишився залити 30 мл апельсинового соку, залишити набухнути.
  10. Розігріти желатин на водяній бані, перемішати з соком, що залишився.
  11. Обережно вилити сік у форму, залишити у холодильнику на 40 хвилин.
  12. Перед подачею зняти бордюрну стрічку.

А якщо ви любите торти, рекомендуємо приготувати торт із трьох інгредієнтів за рецептом "Телеграфа". Така випічка прикрасить святковий стіл чи стане щоденним десертом.