Іще один варіант класичної випічки: смачний чизкейк під апельсиновим желе
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1928
Звична випічка в новій інтерпретації
Напевно кожен хоч раз готував чизкейк. Він може бути класичним, з шоколадом, а-ля "Баунті", фруктами та багато інших.
Сьогодні ми пропонуємо іще один рецепт цієї випічки — під апельсиновим желе. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".
Як приготувати чизкейк під апельсиновим желе
Інгредієнти:
- печиво – 150 г;
- вершкове масло – 40 г;
- вершки (33-35% жирності) – 300 мл;
- сир (15% жирності) – 400 г;
- цукрова пудра – 100 г;
- ваніль — дрібка;
- желатин – 21 г;
- апельсиновий сік – 200 мл;
Спосіб приготування:
- Печиво подрібнити у блендері до однорідності.
- Додати до нього розтоплене вершкове масло, перемішати.
- У роз'ємну форму для випічки застелену пергаментом викласти печиво, утрамбувати, поставити у холодильник на 30 хвилин.
- 15 г желатину залити 80 мл води, залишити набухнути.
- Вершки збити міксером, додати до них цукрову пудру та сир, збити.
- Додати ваніль, перемішати.
- Желатин розігріти на водяній бані, додати до сирної суміші, перемішати.
- Викласти сирну масу на печиво, розрівняти, поставити у холодильник на 40 хвилин.
- Желатин, що залишився залити 30 мл апельсинового соку, залишити набухнути.
- Розігріти желатин на водяній бані, перемішати з соком, що залишився.
- Обережно вилити сік у форму, залишити у холодильнику на 40 хвилин.
- Перед подачею зняти бордюрну стрічку.
А якщо ви любите торти, рекомендуємо приготувати торт із трьох інгредієнтів за рецептом "Телеграфа". Така випічка прикрасить святковий стіл чи стане щоденним десертом.