Стояти годину біля плити не доведеться: запечіть котлетки у духовці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудово підійдуть до сімейного обіду чи вечері
Беззаперечною перевагою духовки є те, що за допомогою неї суттєво скорочується час приготування страви. При цьому сама страва виходить соковитою та корисною.
Одним із варіантів смачного обіду є ліниві голубці, запечені у томатно-сметанному соусі або ж запечені котлети. А рецептом з нами поділилися на порталі "Смачні рецепти домашніх страв".
Як приготувати запечені котлети
Інгредієнти:
- 200 г яловичини;
- 300 г свинини;
- 1 цибулина;
- 2 невеликих картоплини;
- 2 яйця;
- 3 зубчики часнику;
- 0,5 ст. молока;
- 3 скибочки білого хліба;
- зелень — за смаком;
- сіль і перець — за смаком;
- 200 мл нежирної сметани для соусу (за бажанням).
Спосіб приготування:
- М'ясо порізати на невеликі шматки та перекрутити через м'ясорубку разом з цибулею.
- На середній тертці натерти картоплю, завдяки якій котлетки будуть дуже соковитими.
- Додати до фаршу картоплю, яйце, видавлений через прес часник, посолити, поперчити, перемішати.
- Хліб залити молоком та подрібнити блендером в кашку.
- Додати до хліба фарш і зелень, залишити у холодильнику на годину.
- Зліпити котлети, викласти їх на застелене пергаментом та змащене олією деко.
- Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
- Приготувати сметанний соус вичавивши часник, додавши трохи води й склянку нежирної сметани.
- За 5 хвилин до готовності вилити соус на котлетки.
Раніше ми писали, як приготувати курячий паштет. Готувати такі паштети у духовці – французька традиція.