Стояти годину біля плити не доведеться: запечіть котлетки у духовці

Читать на русском
Автор
Соковиті, м'які, ніжні, смачні
Соковиті, м'які, ніжні, смачні. Фото 1000.menu

Чудово підійдуть до сімейного обіду чи вечері

Беззаперечною перевагою духовки є те, що за допомогою неї суттєво скорочується час приготування страви. При цьому сама страва виходить соковитою та корисною.

Одним із варіантів смачного обіду є ліниві голубці, запечені у томатно-сметанному соусі або ж запечені котлети. А рецептом з нами поділилися на порталі "Смачні рецепти домашніх страв".

Як приготувати запечені котлети

Інгредієнти:

  • 200 г яловичини;
  • 300 г свинини;
  • 1 цибулина;
  • 2 невеликих картоплини;
  • 2 яйця;
  • 3 зубчики часнику;
  • 0,5 ст. молока;
  • 3 скибочки білого хліба;
  • зелень — за смаком;
  • сіль і перець — за смаком;
  • 200 мл нежирної сметани для соусу (за бажанням).

Спосіб приготування:

  1. М'ясо порізати на невеликі шматки та перекрутити через м'ясорубку разом з цибулею.
  2. На середній тертці натерти картоплю, завдяки якій котлетки будуть дуже соковитими.
  3. Додати до фаршу картоплю, яйце, видавлений через прес часник, посолити, поперчити, перемішати.
  4. Хліб залити молоком та подрібнити блендером в кашку.
  5. Додати до хліба фарш і зелень, залишити у холодильнику на годину.
  6. Зліпити котлети, викласти їх на застелене пергаментом та змащене олією деко.
  7. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  8. Приготувати сметанний соус вичавивши часник, додавши трохи води й склянку нежирної сметани.
  9. За 5 хвилин до готовності вилити соус на котлетки.

Раніше ми писали, як приготувати курячий паштет. Готувати такі паштети у духовці – французька традиція.