Так просто і смачно ви ще не готували: голубці-"лінивчики" в духовці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудовий варіант смачної вечері
Якщо морочитися з вечерею часу немає завжди рятують прості страви або заморожування. У такому разі чудовим варіантом буде посмажити курячі відбивні в клярі або приготувати ліниві голубці, про які ми хочемо розповісти сьогодні.
Перевагою такої страви є те, що ви отримуєте 2 у 1: і гарнір, і основну страву. Крім того, такі голубці можна заморозити, а при необхідності дістати та приготувати вдвічі швидше. Рецептом із нами поділилися на порталі "Рецепти".
Як приготувати голубці-"лінивчики"
Інгредієнти:
- фарш м’ясний — 400 г;
- капуста білокачанна — 400 г;
- рис круглозернистий — 0,5 ст.;
- яйце — 1 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- часник — 2 зуб.;
- олія соняшникова — 1 ст. л.;
- перець чорний мелений — за смаком;
- сіль за смаком;
- томатний сік — 1 ст. (для соусу);
Спосіб приготування:
- Капусту дрібно нарізати та залити окропом на 10 хвилин.
- Відкинути капусту на друшляк і залишити стекти.
- Рис помити й відварити на невеликому вогні до напівготовності приблизно 10-12 хвилин після закипання.⠀
- Цибулю очистити й дрібно нарізати.
- Моркву очистити та натерти на великій тертці.
- Часник очистити та видавити через прес.⠀
- Обсмажити цибулю та моркву на олії протягом 7 хвилин на середньому вогні.⠀
- Змішати фарш, капусту, рис та обсмажені овочі.
- Додати яйце, чорний мелений перець, подрібнений часник та сіль, перемішати.⠀
- З фаршу мокрими руками сформувати котлети.
- Укласти котлети у форму для запікання, залити томатним соком.
- Запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години.
А якщо ви любите страви з курки, рекомендуємо також приготувати курячий паштет. Готувати такі паштети у духовці – французька традиція.