Так просто і смачно ви ще не готували: голубці-"лінивчики" в духовці

Читать на русском
Автор
Соковиті, ароматні, смачні, зі звичайних продуктів
Соковиті, ароматні, смачні, зі звичайних продуктів. Фото Facebook

Чудовий варіант смачної вечері

Якщо морочитися з вечерею часу немає завжди рятують прості страви або заморожування. У такому разі чудовим варіантом буде посмажити курячі відбивні в клярі або приготувати ліниві голубці, про які ми хочемо розповісти сьогодні.

Перевагою такої страви є те, що ви отримуєте 2 у 1: і гарнір, і основну страву. Крім того, такі голубці можна заморозити, а при необхідності дістати та приготувати вдвічі швидше. Рецептом із нами поділилися на порталі "Рецепти".

Як приготувати голубці-"лінивчики"

Інгредієнти:

  • фарш м’ясний — 400 г;
  • капуста білокачанна — 400 г;
  • рис круглозернистий — 0,5 ст.;
  • яйце — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • часник — 2 зуб.;
  • олія соняшникова — 1 ст. л.;
  • перець чорний мелений — за смаком;
  • сіль за смаком;
  • томатний сік — 1 ст. (для соусу);

Спосіб приготування:

  1. Капусту дрібно нарізати та залити окропом на 10 хвилин.
  2. Відкинути капусту на друшляк і залишити стекти.
  3. Рис помити й відварити на невеликому вогні до напівготовності приблизно 10-12 хвилин після закипання.⠀
  4. Цибулю очистити й дрібно нарізати.
  5. Моркву очистити та натерти на великій тертці.
  6. Часник очистити та видавити через прес.⠀
  7. Обсмажити цибулю та моркву на олії протягом 7 хвилин на середньому вогні.⠀
  8. Змішати фарш, капусту, рис та обсмажені овочі.
  9. Додати яйце, чорний мелений перець, подрібнений часник та сіль, перемішати.⠀
  10. З фаршу мокрими руками сформувати котлети.
  11. Укласти котлети у форму для запікання, залити томатним соком.
  12. Запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години.

А якщо ви любите страви з курки, рекомендуємо також приготувати курячий паштет. Готувати такі паштети у духовці – французька традиція.