Для таких дерунів картоплю терти не доведеться: хитрий рецепт спростить вам життя
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1790
Забудете про тертку під час приготування дерунів
Хрусткі золотаві деруни — одна з улюблених страв. Від їхнього приготування зупиняє лише довге приготування: поки натреш картоплю — пройде багато часу.
Сьогодні разом із "Добрими новинами" пропонуємо приготувати деруни з… картопляного пюре. Та й смажити їх не доведеться — запечені в духовці вони вийдуть такими ж хрусткими, як і класичні. Цей незвичайний рецепт заощадить вам сили та час.
Як приготувати деруни з картопляного пюре
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
- пшеничне борошно — 120 г;
- дріжджі – 15 г;
- вершки чи густа сметана – 2 ст. л.;
- курячі яйця – 2 шт.;
- сіль, перець та інші спеції – за бажанням;
- зелена цибуля – за бажанням.
Спосіб приготування:
- Картоплю відварюємо до готовності та пюруємо.
- У вершки (сметану) додаємо дріжджі та яйця. Все добре перемішуємо. Відправляємо все у картопляне пюре.
- В отриману суміш просіюємо борошно, додаємо сіль, перець та улюблені спеції за бажанням.
- Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо картопляну суміш, формуючи деруни. Відправляємо все у розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Готові деруни прикрашаємо нарізаною зеленою цибулею. Подаємо їх із домашньою сметаною.