Для таких дерунів картоплю терти не доведеться: хитрий рецепт спростить вам життя

Читать на русском
Автор
1790
Цей рецепт — економія сил та часу
Цей рецепт — економія сил та часу. Фото shuba.life

Забудете про тертку під час приготування дерунів

Хрусткі золотаві деруни — одна з улюблених страв. Від їхнього приготування зупиняє лише довге приготування: поки натреш картоплю — пройде багато часу.

Сьогодні разом із "Добрими новинами" пропонуємо приготувати деруни з… картопляного пюре. Та й смажити їх не доведеться — запечені в духовці вони вийдуть такими ж хрусткими, як і класичні. Цей незвичайний рецепт заощадить вам сили та час.

Як приготувати деруни з картопляного пюре

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • пшеничне борошно — 120 г;
  • дріжджі – 15 г;
  • вершки чи густа сметана – 2 ст. л.;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • сіль, перець та інші спеції – за бажанням;
  • зелена цибуля – за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварюємо до готовності та пюруємо.
  2. У вершки (сметану) додаємо дріжджі та яйця. Все добре перемішуємо. Відправляємо все у картопляне пюре.
  3. В отриману суміш просіюємо борошно, додаємо сіль, перець та улюблені спеції за бажанням.
  4. Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо картопляну суміш, формуючи деруни. Відправляємо все у розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Готові деруни прикрашаємо нарізаною зеленою цибулею. Подаємо їх із домашньою сметаною.