Хоч десять кіло приготуйте — розлетяться за секунду: просто додайте до дерунів один інгредієнт

Читать на русском
Автор
4239
Деруни виходять хрусткими та золотистими
Деруни виходять хрусткими та золотистими. Фото Unian.net

Відмінно і до свята, і для ситного перекушування

Ми всі дуже любимо апетитні, золотаві деруни. До того ж це одна з традиційних страв на Масляну.

Традиційно деруни готують з картоплі, додаючи цибулю, борошно, яйце та приправи. Однак ми разом з 1000.menu пропонуємо урізноманітнити меню дерунами з курячим м’ясом. Така незвичайна страва розлетиться першою та на святковому столі, можна її також готувати до сімейного обіду як основну страву або як гарнір.

Як приготувати деруни з куркою

Інгредієнти:

  • картопля — 300 г;
  • курка (філе) — 200 г;
  • курячі яйця — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • майонез — 2 ст. л.;
  • пшеничне борошно — 2 ст. л.;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Куряче м’ясо миємо і дуже дрібно нарізаємо. Картоплю миємо, чистимо і натираємо на середній тертці. Змішуємо у мисці підготовлені інгредієнти.
  2. Чистимо цибулю. Натираємо його на тертці або дрібно нарізаємо, відправляємо в миску до картоплі та м’яса. Солимо і перчимо.
  3. В отриману масу вбиваємо яйце, додаємо майонез і ретельно перемішуємо. Сюди ж відправляємо муку, все перемішуємо до отримання однорідної маси.
  4. Розігріваємо сковороду з олією і ложкою викладаємо картопляну суміш на сковороду. Накриваємо їх кришкою на деякий час, а потім знімаємо і даємо дерунам підрум’янитися.

Викладаємо деруни на паперовий рушник, щоб дати стекти зайвому жиру. Подаємо їх із домашньою сметаною, свіжою зеленню.