Хоч десять кіло приготуйте — розлетяться за секунду: просто додайте до дерунів один інгредієнт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4239
Відмінно і до свята, і для ситного перекушування
Ми всі дуже любимо апетитні, золотаві деруни. До того ж це одна з традиційних страв на Масляну.
Традиційно деруни готують з картоплі, додаючи цибулю, борошно, яйце та приправи. Однак ми разом з 1000.menu пропонуємо урізноманітнити меню дерунами з курячим м’ясом. Така незвичайна страва розлетиться першою та на святковому столі, можна її також готувати до сімейного обіду як основну страву або як гарнір.
Як приготувати деруни з куркою
Інгредієнти:
- картопля — 300 г;
- курка (філе) — 200 г;
- курячі яйця — 1 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- майонез — 2 ст. л.;
- пшеничне борошно — 2 ст. л.;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Куряче м’ясо миємо і дуже дрібно нарізаємо. Картоплю миємо, чистимо і натираємо на середній тертці. Змішуємо у мисці підготовлені інгредієнти.
- Чистимо цибулю. Натираємо його на тертці або дрібно нарізаємо, відправляємо в миску до картоплі та м’яса. Солимо і перчимо.
- В отриману масу вбиваємо яйце, додаємо майонез і ретельно перемішуємо. Сюди ж відправляємо муку, все перемішуємо до отримання однорідної маси.
- Розігріваємо сковороду з олією і ложкою викладаємо картопляну суміш на сковороду. Накриваємо їх кришкою на деякий час, а потім знімаємо і даємо дерунам підрум’янитися.
Викладаємо деруни на паперовий рушник, щоб дати стекти зайвому жиру. Подаємо їх із домашньою сметаною, свіжою зеленню.