Картопляні млинці з особливою одеською начинкою: гості оближуть тарілку після них

Читать на русском
Автор
23123
Такі млинці можна їсти горами — точно не набриднуть
Такі млинці можна їсти горами — точно не набриднуть. Фото Порадниця

Надзвичайно вдале поєднання смаків

Ми розповідали, як до святкового столу приготувати особливо смачну "вивернуту" скумбрію. Коли йдеться про рибні закуски, гурмани завжди згадують одеський форшмак. Розповідаємо, як дуже оригінально подати його до святкового столу.

Секрет у тому, щоб загорнути закуску у рум’яні та апетитні картопляні млинці. Поєднання смаків виходить просто неймовірним. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 400 г сирої картоплі
  • 350 мл молока
  • 3 яйця
  • 180 г борошна
  • 0,5 чайної ложки солі

Для форшмаку:

  • 400 г філе оселедця
  • 3 варених яйця
  • Невелика цибулина
  • Невелике зелене яблуко
  • 100 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Для форшмаку чистимо яблуко від шкірки та насіння. Прокручуємо на м'ясорубці з дрібними отворами оселедець, яблуко, цибулю.
  2. Додаємо м'яке масло та яйця. Знову прокручуємо, підсолюємо, до смаку додаємо перець.
  3. Ретельно все перемішуємо. Відправляємо форшмак у холодильник — щоб маса стабілізувалась.
  4. Для млинців дрібно нарізаємо сиру картоплю. Змішуємо в мисці картоплю, яйця, сіль і трохи молока.
  5. Збиваємо все разом занурювальним блендером до однорідної маси. До отриманої картопляної маси всипаємо просіяне борошно і перемішаємо.
  6. Вливаємо решту молока і перемішуємо до однорідності. Смажимо млинці на змащеній олією сковороді до рум'яності з обох боків.

Залишається перед подачею загорнути у готові млинці начинку з форшмаку. Також ми ділились рецептом смачної рибної намазки.