Ідеальна закуска на новорічний стіл: гості точно спитають рецепт цієї рибки

Читать на русском
Автор
95530
Риба, яка точно здивує гостей
Риба, яка точно здивує гостей. Фото 1 хвилина

Смачна запечена скумбрія в азійському стилі

Ми розповідали, як смачно засолити рибу в святкову нарізку. Тепер ділимось цікавим рецептом запеченої скумбрії.

Готується дуже просто, а виходить страва ресторанного рівня в азійському стилі. За рецептом, яким поділились на порталі "1 хвилина", рибка має не лише апетитний вигляд, а й виходить дуже соковитою та ніжною.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • сік лимона – 2 ст.л;
  • цедра половини лимона;
  • перець, приправа до риби до смаку;
  • рослинна олія – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо рибу. Спочатку відрізаємо голову, а потім робимо розріз по хребту, животик з таким методом патрання має залишатися цілим.
  2. Обережно, нікуди не поспішаючи, щоб по-максимуму витягнути кістки, з риби виймаємо хребет. Дістаємо нутрощі, відрізаємо хвіст і плавники.
  3. Добре промиваємо рибу, щоб не було чорних плівок. Проходимось пінцетом — прибираємо всі кісточки.
  4. Рибу просушуємо паперовим рушником. Залишаючи животик цілим, робимо надрізи на філе з обох боків.
  5. Деко застеляємо пергаментом, перекладаємо на нього рибу на деко. Шматочки надрізаного філе перевертаємо м’ясом вгору.
  6. Для маринаду змішуємо соєвий соус, сіль, цукор. Також додаємо лимонний сік, цедру лимона, перець та спеції до риби. Перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
  7. Маринадом змащуємо рибу. Зверху посипаємо кунжутом. Запікаємо при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.

Готову рибу подаємо гарячою. Вона виходить дуже ніжною. Також ми розповідали, як приготувати смачну рибну намазку.