Інстаграмний сніданок у вас вдома: рецепт тоста з авокадо

Читать на русском
Автор
Такий тост стане чудовим варіантом сніданку  (зображення створено за допомогою ШІ)
Такий тост стане чудовим варіантом сніданку (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Авокадо-тост можна подавати з омлетом або як основну страву.

У вирі щоденних буднів так важливо знаходити час для турботи про себе та своє здоров'я. Чудовим способом зарядитися енергією та отримати запас цінних поживних речовин стане сніданок із тостами з авокадо.

Ці ароматні шедеври з незвичайною начинкою не лише розбудять ваші смакові рецептори, а й подарують заряд бадьорості на цілий день. Про це пише Elle.

Для створення цих смачних тостів вам знадобляться:

- 4 скибочки цільнозернового хліба або булочки

- 1 стигла авокадо

- 1 червона цибулина, нарізана півкільцями

- Сіль, чорний перець — за смаком

- Свіжий базилік або рукола для прикраси

- Лимонний сік

- Олія для випічки хліба

Приготування:

1. Підсушіть або підсмажте на олії скибочки хліба до хрусткої скоринки.

2. Розрізавши авокадо навпіл, вийміть кісточку та вичавіть м'якоть у місочку за допомогою виделки. Додайте лимонний сік та спеції за смаком.

3. Рівномірно розподіліть авокадо-пасту на підсушених тостах.

4. Посипте зверху напівкільцями цибулі та листочками свіжої зелені.

5. За бажанням можете полити тости оливковою олією або бальзамічним соусом.

Такі тости не лише смачні, а й надзвичайно корисні! Авокадо — чемпіон серед фруктів за вмістом ненасичених жирів, клітковини та вітамінів. Додавши до нього цибулю, ви збагатите свою страву антиоксидантами. А листочки свіжої зелені наситять організм фолатами, залізом та вітаміном С.

Порада кулінара: "Не зупиняйтеся на досягнутому! Урізноманітнюйте тости іншими начинками: із смаженими грибочками, запеченими помідорами, сиром фета чи навіть із м'ясом або рибою. Фантазуйте та насолоджуйтеся!"

Раніше "Телеграф" розповідав, про те як приготувати булгур з овочами, щоб він був ароматним та соковитим. А якщо ви любите східну кухню, то саме час спробувати незвичайну шакшуку.