Жменя горіхів та авокадо: ніхто не здогадається, що ви готуєте вінегрет
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 504
Усього два інгредієнти — і вінегрет можна подавати і до свята
Вінегрет – дуже популярний салат у холодну пору року. Він бюджетний, готується просто, а виходить дуже корисним та смачним.
Зазвичай для приготування цього салату ми використовуємо буряки, моркву, солоні огірки, картопля, квашену капусту, квасолю та зелений горошок. Але сьогодні ми з "Добрими новинами" поекспериментуємо та замінимо деякі інгредієнти. Такий варіант звичного салату не тільки урізноманітнить ваше меню, а й стане прикрасою святкового столу.
Як приготувати вінегрет з горіхами та авокадо
Інгредієнти:
- буряк – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- горіхи (лісові, волоські або інші) – 100 г;
- авокадо — 1 шт.;
- соняшникова олія – 2 – 3 ст. л.;
- оцет бальзамічний 1 – 2 ст. л.;
- гірчиця французька у зернах – 1 ч. л.;
- сіль і чорний мелений перець – на ваш смак.
Спосіб приготування:
- Буряк і моркву миємо, сушимо за допомогою паперових рушників, змащуємо олією і щільно загортаємо у фольгу. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 — 1,5 години або відварюємо їх до готовності.
- Даємо овочам охолонути, чистимо від шкірки та нарізаємо дрібними кубиками.
- Авокадо розрізаємо навпіл, прибираємо кісточку, чистимо і дрібно нарізаємо м'якуш.
- Для приготування заправки з’єднуємо гірчицю з рослинною олією та оцтом.
- Підготовлені інгредієнти відправляємо в салатник, додаємо горіхи та підготовлену заправку. Все солимо і перчимо на смак і ретельно все перемішуємо.
Спробуйте додати до звичного вінегрету філе оселедця — і ви здивуєтеся результату. Такий пікантний салат полюблять усі.