Жменя горіхів та авокадо: ніхто не здогадається, що ви готуєте вінегрет

Читать на русском
Автор
Такий вінегрет виходить дуже незвичайним
Такий вінегрет виходить дуже незвичайним. Фото zira.uz

Усього два інгредієнти — і вінегрет можна подавати і до свята

Вінегрет – дуже популярний салат у холодну пору року. Він бюджетний, готується просто, а виходить дуже корисним та смачним.

Зазвичай для приготування цього салату ми використовуємо буряки, моркву, солоні огірки, картопля, квашену капусту, квасолю та зелений горошок. Але сьогодні ми з "Добрими новинами" поекспериментуємо та замінимо деякі інгредієнти. Такий варіант звичного салату не тільки урізноманітнить ваше меню, а й стане прикрасою святкового столу.

Як приготувати вінегрет з горіхами та авокадо

Інгредієнти:

  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • горіхи (лісові, волоські або інші) – 100 г;
  • авокадо — 1 шт.;
  • соняшникова олія – 2 – 3 ст. л.;
  • оцет бальзамічний 1 – 2 ст. л.;
  • гірчиця французька у зернах – 1 ч. л.;
  • сіль і чорний мелений перець – на ваш смак.

Спосіб приготування:

  1. Буряк і моркву миємо, сушимо за допомогою паперових рушників, змащуємо олією і щільно загортаємо у фольгу. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 — 1,5 години або відварюємо їх до готовності.
  2. Даємо овочам охолонути, чистимо від шкірки та нарізаємо дрібними кубиками.
  3. Авокадо розрізаємо навпіл, прибираємо кісточку, чистимо і дрібно нарізаємо м'якуш.
  4. Для приготування заправки з’єднуємо гірчицю з рослинною олією та оцтом.
  5. Підготовлені інгредієнти відправляємо в салатник, додаємо горіхи та підготовлену заправку. Все солимо і перчимо на смак і ретельно все перемішуємо.

Спробуйте додати до звичного вінегрету філе оселедця — і ви здивуєтеся результату. Такий пікантний салат полюблять усі.