Зникнуть одразу: рецепт ванільних булочок

Читать на русском
Автор
Булочки виходять дуже ніжні та смачні  (зображення створено за допомогою ШІ)
Булочки виходять дуже ніжні та смачні (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми поділимось з вами чарівним рецептом надзвичайно пухких булочок.

Хто не любить ароматні, свіжоспечені ванільні булочки? Їх апетитний вигляд і пряний, трохи солодкуватий аромат вражає. Ділимося з вами рецептом приготування ніжних булочок. Також радимо звернути увагу на пишну плетінку з шоколадом.

Рецепт дуже простий, а самі булочки готуються з недорогих та доступних інгредієнтів. Про це пише Обозреватель.

Для початку підготуємо потрібні інгредієнти:

- Борошно — 500 г

- Цукор — 100 г

- Дріжджі сухі — 10 г

- Яйця курячі — 2 шт.

- Вершкове масло — 100 г

- Молоко — 200 мл

- Сіль — 1 ч. ложка

- Ванільний екстракт — 2 ч. ложки

- Яєчний жовток для змащування — 1 шт.

Процес приготування:

1. Підігрійте молоко до кімнатної температури і розведіть у ньому дріжджі та 1 ст. ложку цукру. Залиште на 10-15 хвилин для активації дріжджів.

2. У окремій мисці змішайте борошно, решту цукру, сіль і ванільний екстракт. Додайте розм'якшене вершкове масло та яйця. Залийте все приготованою дріжджовою сумішшю і добре вимісіть тісто.

3. Накрийте тісто харчовою плівкою або рушником і залиште на 1 годину в теплому місці для збільшення в об'ємі вдвічі.

4. Обминіть підійшле тісто і розкачайте у коло товщиною близько 1 см. За допомогою ножа або спеціального ріжка розітніть коло на 12 рівних частин, як пиріг.

5. Скрутіть кожну частину в рулет, починаючи від широкої основи. Викладіть рулети навхрест на змащений деко, надавши їм форму діамантів.

6. Дайте булочкам ще раз підійти протягом 30 хвилин. Після цього змастіть їх яєчним жовтком, розбавленим 1 ст. ложкою води.

7. Випікайте за температури 180°С близько 20 хвилин до рум'яної скоринки.

Порада: для додання булочкам гарного блиску після випікання можна скропити їх розтопленим вершковим маслом або полити цукровою помадкою. А для справжніх ласунів рекомендуємо начинити рулетики ароматною ванільною пастою або густою вершковою начинкою. Смакуйте!

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг із варенням за рецептом "Телеграфа". Рекомендуємо також приготувати яблучні пончики за рецептом "Телеграфа".