Ми поділимось з вами чарівним рецептом надзвичайно пухких булочок.
Хто не любить ароматні, свіжоспечені ванільні булочки? Їх апетитний вигляд і пряний, трохи солодкуватий аромат вражає. Ділимося з вами рецептом приготування ніжних булочок. Також радимо звернути увагу на пишну плетінку з шоколадом.
Рецепт дуже простий, а самі булочки готуються з недорогих та доступних інгредієнтів. Про це пише Обозреватель.
Для початку підготуємо потрібні інгредієнти:
- Борошно — 500 г
- Цукор — 100 г
- Дріжджі сухі — 10 г
- Яйця курячі — 2 шт.
- Вершкове масло — 100 г
- Молоко — 200 мл
- Сіль — 1 ч. ложка
- Ванільний екстракт — 2 ч. ложки
- Яєчний жовток для змащування — 1 шт.
Процес приготування:
1. Підігрійте молоко до кімнатної температури і розведіть у ньому дріжджі та 1 ст. ложку цукру. Залиште на 10-15 хвилин для активації дріжджів.
2. У окремій мисці змішайте борошно, решту цукру, сіль і ванільний екстракт. Додайте розм'якшене вершкове масло та яйця. Залийте все приготованою дріжджовою сумішшю і добре вимісіть тісто.
3. Накрийте тісто харчовою плівкою або рушником і залиште на 1 годину в теплому місці для збільшення в об'ємі вдвічі.
4. Обминіть підійшле тісто і розкачайте у коло товщиною близько 1 см. За допомогою ножа або спеціального ріжка розітніть коло на 12 рівних частин, як пиріг.
5. Скрутіть кожну частину в рулет, починаючи від широкої основи. Викладіть рулети навхрест на змащений деко, надавши їм форму діамантів.
6. Дайте булочкам ще раз підійти протягом 30 хвилин. Після цього змастіть їх яєчним жовтком, розбавленим 1 ст. ложкою води.
7. Випікайте за температури 180°С близько 20 хвилин до рум'яної скоринки.
Порада: для додання булочкам гарного блиску після випікання можна скропити їх розтопленим вершковим маслом або полити цукровою помадкою. А для справжніх ласунів рекомендуємо начинити рулетики ароматною ванільною пастою або густою вершковою начинкою. Смакуйте!
А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг із варенням за рецептом "Телеграфа". Рекомендуємо також приготувати яблучні пончики за рецептом "Телеграфа".