Ця випічка здивує гостей: пишна плетінка з шоколадом

Читать на русском
Автор
Смачна випічка для домашнього чаювання
Смачна випічка для домашнього чаювання. Фото say7.info

Плетінка виходить дуже ніжною, повітряною та ароматною

Багато хто пам’ятає найсмачніші булочки, які можна було купити у шкільній їдальні. Там продавали не лише ароматні ватрушки та булочки з корицею чи повидлом.

Але також можна було купити плетінку з маком чи шоколадною пастою. Рецептом останньої ми хочемо сьогодні поділиться, інформує "Say7".

Як приготувати плетінку з шоколадною пастою

Інгредієнти:

  • 200 мл молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • 50-70 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 1 яйце;
  • 8 г сухих дріжджів (або 25 г сирих);
  • ч.л. солі;
  • 400-450 г борошна;

А також:

  • 200 г шоколадної пасти

Спосіб приготування:

  1. У тепле молоко додати 1 столову ложку цукру та дріжджі, перемішати, залишити піднятися.
  2. Додати цукор та ванільний цукор.
  3. Додати олію та сіль, перемішати.
  4. Додати яйце, перемішати.
  5. Додати борошно, замісити тісто, залишити піднятися.
  6. Тісто поділити на дві частини.
  7. Кожну частину розкачати в прямокутник приблизно 20×50 см, змастити пастою, скачати в рулет, краї защипнути.
  8. Розрізати, не доходячи до кінця, переплести.
  9. Форму для випічки трохи змастити олією, викласти плетінку.
  10. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг із варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище за всілякі похвали.