Якщо до зарплати ще далеко, приготуйте "Мурашник": бюджетний салат нагодує всю родину

Читать на русском
Автор
554
Готуйте відразу втричі більше
Готуйте відразу втричі більше. Фото shuba.life

Про інші страви навіть не згадайте

Існує неймовірна кількість різноманітних салатів, але кулінари все одно вигадують щось новеньке. Ось сьогодні поділимося ще одним незвичайним рецептом салату "Мурашник".

Його особливість – верхній шар тонко натертої та підсмаженої картоплі. Інші інгредієнти також викладаються шарами та промазуються майонезом. Куряче філе ми відварюватимемо, але можна його також обсмажити або запекти. А ось помідори краще використовувати не дуже соковиті, інакше салат розмокне. Незвичайним рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати салат "Мурашник"

Інгредієнти на 4 порції:

  • куряча грудка – 200 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • огірок свіжий – 2 шт.;
  • рожевий томат – 3 шт.;
  • сир твердий – 180 г;
  • майонез 67%, сіль, зелень — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, натираємо соломкою, миємо в холодній воді та сушимо паперовими рушниками. Обсмажуємо її до готовності на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору і викладаємо на паперовий рушник.
  2. Куряче філе відварюємо до готовності у підсоленій воді. Даємо охолонути та нарізаємо тонкими смужками.
  3. Такими ж тонкими смужками нарізаємо огірки та помідори. Твердий сир натираємо на великій тертці.
  4. На велику тарілку шаром викладаємо курку, далі помідори, сир, огірки, картоплю. Кожен шар змащуємо майонезом.

Салат прикрашаємо зеленню та подаємо з ніжними котлетами. Смачного.