Якщо до зарплати ще далеко, приготуйте "Мурашник": бюджетний салат нагодує всю родину
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 554
Про інші страви навіть не згадайте
Існує неймовірна кількість різноманітних салатів, але кулінари все одно вигадують щось новеньке. Ось сьогодні поділимося ще одним незвичайним рецептом салату "Мурашник".
Його особливість – верхній шар тонко натертої та підсмаженої картоплі. Інші інгредієнти також викладаються шарами та промазуються майонезом. Куряче філе ми відварюватимемо, але можна його також обсмажити або запекти. А ось помідори краще використовувати не дуже соковиті, інакше салат розмокне. Незвичайним рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати салат "Мурашник"
Інгредієнти на 4 порції:
- куряча грудка – 200 г;
- картопля – 3 шт.;
- огірок свіжий – 2 шт.;
- рожевий томат – 3 шт.;
- сир твердий – 180 г;
- майонез 67%, сіль, зелень — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, натираємо соломкою, миємо в холодній воді та сушимо паперовими рушниками. Обсмажуємо її до готовності на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору і викладаємо на паперовий рушник.
- Куряче філе відварюємо до готовності у підсоленій воді. Даємо охолонути та нарізаємо тонкими смужками.
- Такими ж тонкими смужками нарізаємо огірки та помідори. Твердий сир натираємо на великій тертці.
- На велику тарілку шаром викладаємо курку, далі помідори, сир, огірки, картоплю. Кожен шар змащуємо майонезом.
Салат прикрашаємо зеленню та подаємо з ніжними котлетами. Смачного.