Для такого печива навіть духовка не знадобиться: так швидко, що можна готувати двічі на день

Читать на русском
Автор
909
Радість для дітей та ласунів
Радість для дітей та ласунів. Фото shuba.life

Вийде в сто разів смачніше магазинного

Без домашнього ароматного печива не обійдеться жодне сімейне чаювання. А що робити, якщо не хочеться чи нема сил вмикати духовку?

У такому випадку можна швидко і без додаткових труднощів приготувати його на сковороді. Без такого хрумкого печива не обійдуться жодні домашні посиденьки. Приготуйте десерт за рецептом Shuba для своєї родини – і він стане хітом на столі.

Як приготувати печиво на сковороді

Інгредієнти на 4 порції:

  • борошно пшеничне – 350 г;
  • сметана – 50 г;
  • цукор – 70 г;
  • яйце куряче, жовток – 1 шт.;
  • розпушувач – 10 г;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • олія соняшникова – 50 г;
  • цукрова пудра – 30 г

Спосіб приготування:

  1. Яєчний жовток відокремлюємо від білка і перетираємо із цукром та сметаною до розчинення цукру. Вливаємо соняшникову олію і добре перемішуємо.
  2. В отриману масу просіюємо борошно з розпушувачем та ванільним цукром та замішуємо еластичне тісто.
  3. Робимо з тіста ковбаску і нарізаємо її шматочками шириною 1 см. З кожного шматочка скочуємо кульки та приплескуємо таким чином, щоб вийшли коржики.
  4. Розігріваємо сковороду, викладаємо коржики та смажимо на невеликому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.

А якщо хочете здивувати близьких – приготуйте печиво з картопляного пюре. Вам точно сподобається!