Вівсяне печиво вийде в сто разів смачніше за магазинне: просто додайте один інгредієнт

Читать на русском
Автор
Дуже смачно та неймовірно апетитно
Дуже смачно та неймовірно апетитно. Фото shuba.life

Ніхто не здогадається, що ви приготували печиво самі

Ароматне вівсяне печиво – чудовий варіант для сімейного чаювання. А якщо додати до класичного рецепту один інгредієнт – десерт стане ще смачнішим.

Хто б міг повірити, що цей копійчаний інгредієнт – яблуко. Таке смачне вівсяне печиво сподобається всій родині! Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати вівсяне печиво з яблуками

Інгредієнти на 12 порцій:

  • пластівці вівсяні – 120 г;
  • борошно вівсяне — 110 г;
  • цукор – 100 г;
  • олія вершкове 82% — 90 г;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • яйце куряче, велике – 1 шт.;
  • яблуко – 2 шт.;
  • кориця, ваніль – за смаком;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло наперед виймаємо з холодильника, нарізаємо маленькими шматочками і залишаємо, щоб воно розм’якшилося.
  2. В окремій мисці змішуємо вершкове масло, цукор та яйце, збиваємо міксером до пишності. До отриманої маси додаємо корицю, ваніль та розпушувач, мускатний горіх, сіль і збиваємо до однорідності.
  3. Туди ж просіюємо борошно вівсяне, додаємо пластівці і замішуємо щільне липке тісто. Залишаємо відпочити на 5 хвилин.
  4. Горіхи подрібнюємо блендером. Яблука миємо та очищаємо від насіння та шкірки, м’якоть нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо підготовлені інгредієти в тісто та ретельно перемішуємо.
  5. З приготовленого тіста вологими руками скочуємо кульки, викладаємо на застелену пергаментом форму і трохи приплескуємо зверху. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Подаємо вівсяне печиво з чашкою ароматної кави або солодкої какао. Смачного.