Вівсяне печиво вийде в сто разів смачніше за магазинне: просто додайте один інгредієнт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ніхто не здогадається, що ви приготували печиво самі
Ароматне вівсяне печиво – чудовий варіант для сімейного чаювання. А якщо додати до класичного рецепту один інгредієнт – десерт стане ще смачнішим.
Хто б міг повірити, що цей копійчаний інгредієнт – яблуко. Таке смачне вівсяне печиво сподобається всій родині! Рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати вівсяне печиво з яблуками
Інгредієнти на 12 порцій:
- пластівці вівсяні – 120 г;
- борошно вівсяне — 110 г;
- цукор – 100 г;
- олія вершкове 82% — 90 г;
- волоські горіхи – 50 г;
- яйце куряче, велике – 1 шт.;
- яблуко – 2 шт.;
- кориця, ваніль – за смаком;
- розпушувач – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло наперед виймаємо з холодильника, нарізаємо маленькими шматочками і залишаємо, щоб воно розм’якшилося.
- В окремій мисці змішуємо вершкове масло, цукор та яйце, збиваємо міксером до пишності. До отриманої маси додаємо корицю, ваніль та розпушувач, мускатний горіх, сіль і збиваємо до однорідності.
- Туди ж просіюємо борошно вівсяне, додаємо пластівці і замішуємо щільне липке тісто. Залишаємо відпочити на 5 хвилин.
- Горіхи подрібнюємо блендером. Яблука миємо та очищаємо від насіння та шкірки, м’якоть нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо підготовлені інгредієти в тісто та ретельно перемішуємо.
- З приготовленого тіста вологими руками скочуємо кульки, викладаємо на застелену пергаментом форму і трохи приплескуємо зверху. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Подаємо вівсяне печиво з чашкою ароматної кави або солодкої какао. Смачного.