Хитрі "деруни" без картоплі: ви приготуєте їх лише з двох інгредієнтів

Читать на русском
Автор
Виходять дуже незвичайними
Виходять дуже незвичайними. Фото shuba.life

Всі благатимуть вас поділиться рецептом

Золоті пишні деруни – найчастіший гість на нашій кухні. Як тільки близькі чують цей запах, вони одразу біжать на кухню. Зазвичай ми готуємо їх із картоплі, але сьогодні пропонуємо поекспериментувати та замінити її… яблуками.

Тільки яблука, манка, вона – і смакота на столі. Shuba радить яблука брати солодкі, а самі деруни за бажанням можна підсолодити медом — він ідеально підходить до хрустких манних оладок. Якщо фрукт соковитий, манки потрібно буде трохи більше – слід орієнтуватися на "тісто". Такими дерунами ви із задоволенням будете ласувати в пост.

Як приготувати яблучні деруни

Інгредієнти:

  • манка – 5 ст. л.;
  • тепла вода – 125 мл;
  • яблука – 2 шт.;
  • олія соняшникова рафінована – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Манку заливаємо теплою водою та ретельно перемішуємо.
  2. Чистимо яблука від шкірки, вирізаємо серцевину, а м’якуш натираємо на великій тертці. Змішуємо їх із манною масою і додаємо 2 ст. л. рослинної олії. Знову все ретельно перемішуємо.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Смажимо їх на середньому вогні під кришкою, через 2-3 хвилини перевертаємо та готуємо без кришки. Готуємо їх до бажаної хрусткості.

Подаємо такі яблучні "деруни" із домашньою сметаною. Смачного.