Помідори будуть з кулак: чим удобрити їх після висадки в ґрунт

Читать на русском
Автор
1448
Томати виростуть великими та смачними Новина оновлена 24 березня 2024, 18:41
Томати виростуть великими та смачними. Фото Freepik

Виберіть лише одне добриво і не змішуйте їх

Через кілька тижнів після того, як томати були посаджені в ґрунт, перше внесення добрив є обов’язковим. Це забезпечує основу для подальшого зростання, розвитку та багатого плодоношення рослини.

Помідори потрібно підгодовувати у фазі, коли рослини вже вкоренилися на своєму новому місці, листя стало великим і зеленим, а стебла — міцними, пише cpykami. Є 3 рецепти добрив, ефект яких дуже дієвий: помідори наростять більше маси та коріння, і дадуть здоровий урожай. Виберіть лише одне добриво та не змішуйте їх!

Перше підживлення

Через 10-14 днів після посадки томатів у ґрунт застосуйте перше корисне добриво – гумат калію. Важливо використовувати свіже добриво. Розведіть 35 мл у 10 літрах води (або відповідно до інструкції на упаковці) і полийте по 1 літру цього розчину під кожен кущ.

Друге підживлення

Ще одним корисним добривом для помідорів є курячий послід. Візьміть 10-літрове відро і заповніть його послідом на чверть об’єму, після чого долийте воду до верху. Настоюйте приблизно тиждень. У разі гранульованого добрива, візьміть одну літрову банку на 10 літрів води та настоюйте дві години. Поливайте кожен кущ 1 л добрива.

добриво у відрі на городі

Третє підживлення

Ще одне ефективне добриво – суперфосфат. Розчиніть 2 столові ложки в 10 літрах води та залиште настоюватися протягом доби. Після цього додайте 0,5 столової ложки сульфату калію, добре перемішайте та застосуйте для підживлення кожного куща по 1 літру.

Раніше ми писали, які овочі не можна висаджувати разом. Вони — вороги один одному.