Коли можна сіяти редис навесні і чим удобрювати рослини: секрети чудового врожаю

Читать на русском
Автор
Редиска – цікава для городників культура
Редиска – цікава для городників культура. Фото Pixabay

Редиска — одна з найбільш "швидкорослих" овочів

Багато любителів дачного господарства вже розпочали вирощування ранніх сортів овочів. Навесні починають сіяти помідори, а також редис. Для досягнення хороших результатів важливо враховувати наведені нижче рекомендації.

Дотримування простих інструкцій з догляду за цією культурою сприяє зміцненню її здоров’я та запобіганню захворюванням. Про це пише zelenasadyba.

Варто зазначити, що коренеплоди редиски мають короткий вегетаційний період, тому врожай можна отримати вже через 25-40 днів після появи сходів. Редиску можна сіяти разом із ранніми культурами, використовуючи агроволокно, з весни до червня.

Коли сіяти редис навесні

Для успішного проростання насіння редису потрібна температура близько 2-3 градусів за Цельсієм. Крім того, цей овоч витримує заморозки до -3 градусів за Цельсієм. Оптимальна температура для його вирощування становить 16-18 градусів вище за нуль.

При сівбі редису рекомендується розміщувати ряди на відстані 8-10 сантиметрів. Як тільки з’являється перший листок, слід провести проріджування рослин, залишаючи між ними приблизно 4 сантиметри. Також важливо не глибоко засипати насіння редиски, ідеальна глибина закладки складає 1-2 сантиметри від поверхні ґрунту.

Чим удобрювати редис після посадки

Якщо листя починає жовтіти, це може вказувати на нестачу у грунті азоту. Для покращення ситуації застосовуйте настій із курячого посліду, коров’яку або комплексне мінеральне добриво.

У випадку зі слабкою зав’яззю плодів – нестача калію. Внесіть калійні мінеральні добрива або попіл від деревини. Його можна розподілити по ґрунту або зробити настій та полити рослини.

Як поливати редиску після посадки

Якщо немає дощів, необхідно поливати редис двічі на день: вранці та ввечері. Потрібно пам’ятати, що нестача вологи може викликати в плодах неприємну гіркоту.

Раніше ми писали, коли навесні можна сіяти моркву. Тут важливо підібрати оптимальний момент, щоб отримати соковиті та здорові коренеплоди.