Зробіть це перед посівом моркви: бабусин секрет гарантує 100% сходів

Читать на русском
Автор
3809
Морква – популярна городна культура Новина оновлена 23 березня 2024, 10:00
Морква – популярна городна культура. Фото Pixabay

Який український город і без вирощування моркви?

Багато любителів городньої справи починають посів популярних культур навесні. У той час як зараз вже можна садити редиску, моркву найкраще висівати у квітні.

Для забезпечення надійного сходу рослин краще заздалегідь прикопувати насіння перед сівбою. Цей "бабусин" метод давно використовується досвідченими городниками, пише zelenasadyba.

Коли садити моркву навесні

Після того, як мінімальні температури підуть, можна почати висівати насіння моркви. Ця рослина досить стійка до холоду. Молоді паростки можуть переносити температури від -3 до +3 градусів, проте оптимальний розвиток вони проявляють при температурі ґрунту у 20 градусів. Зазвичай сіють моркву на початку чи у середині квітня на глибину 30-35 см.

Прикопування насіння моркви перед посівом

Для прискорення проростання насіння моркви варто провести передпосівну підготовку. Використання бабусиного методу, у якому насіння попередньо прикопують, забезпечує 100% сходів.

Перед посівом на грядку або на город насіння слід замочити в теплій воді на 15 хвилин, попередньо загорнувши їх у тканину. Після цього насіння поміщають у ґрунт на глибину, порівнянну з багнетом лопати. Після такої процедури необхідно їх просушити, перш ніж відправляти на город.

Раніше ми писали, коли можна сіяти насіння томатів на розсаду. Догляд за помідорами також потребує уважності.