У Швеції живуть неймовірні ласуни: вони вигадали фантастичний торт без грама борошна

Читать на русском
Автор
570
Легко, швидко та просто
Легко, швидко та просто. Фото vazhnoznat.com

Чудова смакота за пару помахів руки

Якщо ви ласун, напевно, у вас в закладках є маса різних рецептів солодощів. Але ж ще один не завадить, правда ж?

Для шведського мигдального торта за рецептом "Важно знать" навіть борошно не потрібно, але десерт вийде дуже смачним і без неї. Скуштувавши його раз, ви пошкодуєте, що не робили це раніше!

Як приготувати шведський мигдальний торт

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 150 г мигдалю;
  • 85 г цукру;
  • 4 яєчні білки.

Для крему:

  • 120 г вершкового масла;
  • 60 г мигдалю;
  • 50 г цукру;
  • 100 мл вершків;
  • 4 яєчні жовтки;
  • ванілін.

Спосіб приготування:

  1. Яєчні білки відокремлюємо від жовтків. Збиваємо їх із сіллю, поступово додаючи цукор, до стійких піків. В отриману масу відправляємо подрібнений мигдаль і обережно все вимішуємо.
  2. Отримане тісто ділимо навпіл і кожну викладаємо у вистелену пергаментом форму. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин, потім даємо охолонути.
  3. В окремій каструлі змішуємо жовтки, ванілін, цукор та вершки. Все перемішуємо до однорідного стану, відправляємо на повільний вогонь та варимо протягом 7 хвилин до загусання. Даємо трохи охолонути та, не припиняючи збивати, частинами вводимо збите вершкове масло.
  4. Приготовленим кремом змащуємо коржі та збираємо торт. Промазуємо боки кремом, верхівку прикрашаємо пелюстками з мигдалю та відправляємо торт у холодильник на годину.

Спробуйте також приготувати лінивий "Наполеон". Ви здивуєтеся, як це просто.