У Швеції живуть неймовірні ласуни: вони вигадали фантастичний торт без грама борошна
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 570
Чудова смакота за пару помахів руки
Якщо ви ласун, напевно, у вас в закладках є маса різних рецептів солодощів. Але ж ще один не завадить, правда ж?
Для шведського мигдального торта за рецептом "Важно знать" навіть борошно не потрібно, але десерт вийде дуже смачним і без неї. Скуштувавши його раз, ви пошкодуєте, що не робили це раніше!
Як приготувати шведський мигдальний торт
Інгредієнти:
Для коржів:
- 150 г мигдалю;
- 85 г цукру;
- 4 яєчні білки.
Для крему:
- 120 г вершкового масла;
- 60 г мигдалю;
- 50 г цукру;
- 100 мл вершків;
- 4 яєчні жовтки;
- ванілін.
Спосіб приготування:
- Яєчні білки відокремлюємо від жовтків. Збиваємо їх із сіллю, поступово додаючи цукор, до стійких піків. В отриману масу відправляємо подрібнений мигдаль і обережно все вимішуємо.
- Отримане тісто ділимо навпіл і кожну викладаємо у вистелену пергаментом форму. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин, потім даємо охолонути.
- В окремій каструлі змішуємо жовтки, ванілін, цукор та вершки. Все перемішуємо до однорідного стану, відправляємо на повільний вогонь та варимо протягом 7 хвилин до загусання. Даємо трохи охолонути та, не припиняючи збивати, частинами вводимо збите вершкове масло.
- Приготовленим кремом змащуємо коржі та збираємо торт. Промазуємо боки кремом, верхівку прикрашаємо пелюстками з мигдалю та відправляємо торт у холодильник на годину.
Спробуйте також приготувати лінивий "Наполеон". Ви здивуєтеся, як це просто.