Ні мук із коржами, ні включеної духовки: цей "Наполеон" ви приготуєте на раз-два
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 22365
Ніхто не здогадається про "підміну"
Найсмачніший торт "Наполеон" — один із найпопулярніших десертів у світі. Це улюблена багатьма класика, яка доречна і до свята, і щоб потішити себе.
Багатьом здається, що готувати "Наполеон" неймовірно складно: поки приготуєш коржі та крем – мине півдня. Однак ми з "На пенсії" поділимося найледачішим рецептом торта. Вся річ у тому, що коржі ми замінимо на лаваші. Вам доведеться приготувати лише крем. Ну що йдемо готувати?
Як приготувати лінивий "Наполеон" з лаваша без випічки
Інгредієнти:
- лаваш – 300 г;
- молоко — 1 л;
- курячі яйця — 3 шт.;
- цукор — 250 г;
- борошно або крохмаль — 3 ст. л.;
- вершкове масло — 200 г;
- ванільний цукор — 1 пакетик.
Спосіб приготування:
- Для приготування крему змішуємо курячі яйця з крохмалем, цукром і щіпкою солі, ретельно перемішуємо до однорідного стану. Додаємо молоко і знову все перемішуємо.
- Отриману масу відправляємо на плиту та варимо до загусання, постійно помішуючи. Після цього додаємо ванільний цукор, даємо крему охолонути та додаємо вершкове масло.
- Листи лаваша розділяємо на 12 коржів. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 2-3 хвилини.
- На робочу поверхню викладаємо листи лаваша, змащуємо кремом з одного боку і складаємо, формуючи торт. За бажанням можна подрібнити 2 — 3 коржі та прикрасити ними десерт.
Торт відправляємо в холодильник щонайменше на 6 годин, щоб він настоявся. Після подаємо його з улюбленим напоєм.