Ні мук із коржами, ні включеної духовки: цей "Наполеон" ви приготуєте на раз-два

Читать на русском
Автор
22365
Жодних багатогодинних стоянь на кухні
Жодних багатогодинних стоянь на кухні. Фото shuba.life

Ніхто не здогадається про "підміну"

Найсмачніший торт "Наполеон" — один із найпопулярніших десертів у світі. Це улюблена багатьма класика, яка доречна і до свята, і щоб потішити себе.

Багатьом здається, що готувати "Наполеон" неймовірно складно: поки приготуєш коржі та крем – мине півдня. Однак ми з "На пенсії" поділимося найледачішим рецептом торта. Вся річ у тому, що коржі ми замінимо на лаваші. Вам доведеться приготувати лише крем. Ну що йдемо готувати?

Як приготувати лінивий "Наполеон" з лаваша без випічки

Інгредієнти:

  • лаваш – 300 г;
  • молоко — 1 л;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • цукор — 250 г;
  • борошно або крохмаль — 3 ст. л.;
  • вершкове масло — 200 г;
  • ванільний цукор — 1 пакетик.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування крему змішуємо курячі яйця з крохмалем, цукром і щіпкою солі, ретельно перемішуємо до однорідного стану. Додаємо молоко і знову все перемішуємо.
  2. Отриману масу відправляємо на плиту та варимо до загусання, постійно помішуючи. Після цього додаємо ванільний цукор, даємо крему охолонути та додаємо вершкове масло.
  3. Листи лаваша розділяємо на 12 коржів. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 2-3 хвилини.
  4. На робочу поверхню викладаємо листи лаваша, змащуємо кремом з одного боку і складаємо, формуючи торт. За бажанням можна подрібнити 2 — 3 коржі та прикрасити ними десерт.

Торт відправляємо в холодильник щонайменше на 6 годин, щоб він настоявся. Після подаємо його з улюбленим напоєм.