Підкорили космос, але засобів для чищення скла не вигадали: чим господині в СРСР мили вікна та дзеркала

Читать на русском
Автор
503
Навіть за умов дефіциту жінки намагалися бути зразковими господинями Новина оновлена 22 березня 2024, 13:10
Навіть за умов дефіциту жінки намагалися бути зразковими господинями. Фото Колаж "Телеграфу"

Під час генерального прибирання всі поверхні натирали до блиску

Життя в СРСР було несолодким, адже постійно потрібно було викручуватися і щось вигадувати, щоб забезпечити лад у домі та комфортне існування. Газети клеїли під шпалери, їх також використовували для миття скла і дзеркал, але у радянських господинь були ще дивніші методи очистити скляні поверхні.

Щоб позбавитися розводів, різних забруднень і плям вони використовували… картоплю. У великій за територією державі, яка підкорила космос, але не змогла забезпечити народ нормальними мийними засобами, часом вдавалися до дуже дивних способів і лайфхаків для прибирання, повідомляє "Телеграф".

Радянські господині брали звичайну сиру картоплю та різали її на дві частини. Ними переважно обробляли дзеркала. Вважалося, що картопля не лише очистить від бруду, а й відполірує поверхню.

Звичайно, очищення у такий спосіб займало багато часу, але альтернатив тоді було небагато. Особливо враховуючи, що крохмаль у складі коренеплоду залишав розводи, і щоб їх позбутися потрібно було кілька разів мити дзеркала чистою водою.

Мокрими газетами мили вікна. Вважалося, що такий папір чудово збирає бруд. Та й до того ж у кожній хаті точно були газети, і не в малих кількостях. Тому їх так активно і використовували скрізь, де тільки можна.

Найефективнішими засобами для миття скла, які були у розпорядженні радянських господинь, були горілка та медичний спирт. Вони швидко позбавляли плям і не залишали розводів. Ось тільки не кожен чоловік дозволяв дружині таке багатство витратити на прибирання.

Раніше "Телеграф" повідомляв, навіщо в СРСР вхідні двері оббивали дермантином. Краса тут ні до чого. А прикрашали такі двері своєрідно.