Ремонт по-радянськи: навіщо в СРСР під шпалери клеїли газети

Читать на русском
Автор
6862
На той час по-іншому не робили
На той час по-іншому не робили. Фото росЗМІ

Мета цієї дивної дії була дуже практичною

У Радянському Союзі було багато незвичайних для сучасної людини звичок та дій, наприклад, зберігати мотлох на балконі, накопичувати непотрібні речі та прислухатися до думки інших. Ремонт по-радянськи теж був своєрідним, адже під шпалери клеїли газети.

Стіни на той час часто були кривими, з нерівностями, а придбати якісні будівельні матеріали могли собі дозволити одиниці. Ця проблема була пов’язана в першу чергу з несумлінним підходом до зведення будівель, повідомляє OBOZ.

Навіщо в СРСР під шпалери клеїли газети

У більшості квартир стіни були страшенно кривими. Якщо зараз їх вирівняти проблематично, і це маючи можливість користуватися якісними шпаклівкою та штукатуркою, то тоді це було практично нереально. Деколи нерівності "провалювалися" на кілька сантиметрів.

Тут на допомогу приходили газети. Тоді кожна сім’я оформляла передплати періодичних видань. Тому газети завжди були у хаті. Їх іноді накладали кількома шарами, щоб вирівняти стіни.

Є ще одна причина, через яку газети використовували під шпалери. Річ у тому, що щільні оздоблювальні матеріали погано зчеплювалися з бетонними стінами. Тим більше що як клей використовували "кустарні" засоби: розчин крохмалю або пшеничного борошна у воді.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чому радянські господині трепетно берегли скляні банки. Їх активно використовували у господарстві.