Дикі лайфхаки із СРСР: навіщо колготки зберігали у морозилці

Читать на русском
Автор
У Радянському союзі дівчата зберігали колготи у морозилці Новина оновлена 20 березня 2024, 16:58
У Радянському союзі дівчата зберігали колготи у морозилці. Фото Колаж "Телеграфу"

Зараз уже зрозуміло, що такий спосіб був абсолютно безглуздим

У Радянському союзі люди мали чимало звичок, які зараз здаються дивними. Однією з них можна назвати зберігання колготок у морозилці.

Як відомо, у ті часи був жахливий дефіцит на різні товари, у тому числі й ті, які потрібні кожній дівчині. До них входили і капронові колготки. Тому їм доводилося придумати різні способи, як зберегти речі якомога довше.

Колготи залишали в морозилці, бо вважали, що так вони нібито стануть міцнішими, рідше рвуться і на них з’явиться менше затяжок. У такий спосіб вони могли "прожити" довше. Купити нові для багатьох було справді проблемно.

До речі, пізніше виник ще один спосіб. Необхідно було попередньо намочити колготки і лише потім відправляти їх у морозилку.

Найголовніше полягає в тому, чи насправді працювали ці дивні методи чи ні. Тоді вважалося, що вода нібито розтягує нитки нейлону, новий розмір при заморожуванні фіксується, а після того, як колготи відтануть, довжина нитки, що сформувалася, залишається незмінною

Сучасні тести довели, що цей спосіб не працює і люди раніше це робили абсолютно даремно.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які дивні лайфхаки були в СРСР. Серед них зберігання цибулі в рваних колготах, цегла в зливному бачку та інші.