Для цих оладок не знадобляться ні яйця, ні молоко: хитрий рецепт із "нічого"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 11787
Смачно, швидко та дуже ситно
У понеділок, 18 березня розпочався Великий піст. У цей час не можна сваритися, розважатися і не можна вживати м’ясо, рибу, молоко, яйця та всі продукти тваринного походження.
Однак піст — не привід відмовлятися від улюблених оладок, можна просто приготувати їх без яєць і молока. Вони вийдуть високими та рихлими і вам захочеться балувати свою родину таким сніданком хоч щодня. Спробуйте раз — і ви будете ласувати такими оладками до закінчення посту. Рецептом ділиться "Їсти".
Як приготувати пісні оладки
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- 300 мл води;
- 1 ч. л. сухих дріжджів;
- 1/2 ч. ложки солі;
- 2-4 ст. л. цукру;
- соняшникова олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Змішуємо борошно із водою. В отриману масу додаємо сухі дріжджі, сіль та цукор. Замішуємо тісто, яке по консистенції нагадує сметану. Відправляємо його в тепле місце за годину.
- Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Смажимо їх на середньому вогні з боків під кришкою до золотистості, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібрала зайву олію.
Подаємо оладки з медом, варенням, домашньою сметаною. За бажання можна посипати їх цукровою пудрою.