Для цих оладок не знадобляться ні яйця, ні молоко: хитрий рецепт із "нічого"

Читать на русском
Автор
11787
Оладки вийдуть пишними та ароматними
Оладки вийдуть пишними та ароматними. Фото static.1000.menu

Смачно, швидко та дуже ситно

У понеділок, 18 березня розпочався Великий піст. У цей час не можна сваритися, розважатися і не можна вживати м’ясо, рибу, молоко, яйця та всі продукти тваринного походження.

Однак піст — не привід відмовлятися від улюблених оладок, можна просто приготувати їх без яєць і молока. Вони вийдуть високими та рихлими і вам захочеться балувати свою родину таким сніданком хоч щодня. Спробуйте раз — і ви будете ласувати такими оладками до закінчення посту. Рецептом ділиться "Їсти".

Як приготувати пісні оладки

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 300 мл води;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 1/2 ч. ложки солі;
  • 2-4 ст. л. цукру;
  • соняшникова олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо борошно із водою. В отриману масу додаємо сухі дріжджі, сіль та цукор. Замішуємо тісто, яке по консистенції нагадує сметану. Відправляємо його в тепле місце за годину.
  2. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Смажимо їх на середньому вогні з боків під кришкою до золотистості, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібрала зайву олію.

Подаємо оладки з медом, варенням, домашньою сметаною. За бажання можна посипати їх цукровою пудрою.