І до Масляної, і навіть у піст: для таких млинців не потрібні ні яйця, ні молоко

Читать на русском
Автор
865
Млинці виходять тонкими та дуже смачними
Млинці виходять тонкими та дуже смачними. Фото freepik.com

Усі інгредієнти є на вашій кухні

Сьогодні останній день веселого свята Масляна. Це привід ще раз приготувати традиційні тонкі млинці та із задоволенням ними поласувати.

До того ж "УНІАН" ділиться дивовижним рецептом ажурних млинців. Вся річ у тому, що для їхнього приготування вам не знадобиться ні молоко, ні яйця — вони вийдуть смачними на звичайній воді. У це складно повірити, але такими млинцями можна ласувати навіть у пост. Близькі нізащо не помітять різниці і їсти з великим задоволенням. Перевіримо?

Як приготувати млинці без молока та яєць

Інгредієнти:

  • борошно — 200 г;
  • вода — 400 мл;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • вода — 1/2 ч. л.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • ванілін — щіпка.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо всі сухі інгредієнти – борошно, цукор та ванілін. Вливаємо до них воду і ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу додаємо соду, рослинну олію і знову все перемішуємо.
  3. На середньому вогні розігріваємо сковороду з рослинною олією. За допомогою половника тонким шаром виливаємо порцію тіста і рівномірно розподіляємо її. Обсмажуємо кожен млинець до рум’яності з обох боків, періодично змащуючи сковороду рослинною олією.

Раніше ми розповідали про секрети тонких млинців. Використовуйте їх і вони вийдуть фантастичними.