Цю курочку забути неможливо: вона виходить неймовірно м’якою та соковитою

Читать на русском
Автор
Вся справа в соусі
Вся справа в соусі. Фото vazhnoznat.com

Страву оцінить навіть гурман

Куряче м’ясо легке, просте у приготуванні та дуже смачне. Саме з цих причин у багатьох народів є свої унікальні рецепти різноманітних страв.

Сьогодні ми з "Важно знать" розповімо, як приготувати паприкаш — курку по-угорськи. Раніше ця страва вважалася їжею пастухів і готувалася в котлах, а зараз вона відома будь-якому гурману. Готувати його можна з телятини або навіть з риби, головне не брати жирне м’ясо.

Як приготувати паприкаш — курку по-угорськи

Інгредієнти:

  • 6 курячих стегенець;
  • 4 помідори;
  • 1 червоний перець;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. паприки;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 5 зубчиків часнику;
  • чорний перець;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Курячі стегна миємо, викладаємо на розігріту сковороду з рослинною олією та обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки, потім викладаємо на окрему тарілку.
  2. У цій же сковороді обсмажуємо до золотистості подрібнені цибулю та часник. Додаємо подрібнений перець і гасимо до випаровування вологи. Туди ж відправляємо муку та обсмажуємо протягом хвилини на невеликому вогні.
  3. Додаємо натерті на тертці помідори, солимо, перчимо, додаємо трохи води та ретельно перемішуємо.
  4. У сковороду повертаємо стегна, все перемішуємо, накриваємо кришкою і гасимо протягом 45 хвилин на маленькому вогні.

Подаємо паприкаш з дрібно нарізаною зеленню та картопляним пюре. Смачного!