Можна насмажити цілу гору: бюджетний рецепт старовинної української страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Готуються дуже просто і виходять смачними
Ми розповідали, як приготувати цвіклі — українську пікантну закуску із хрону. Тепер ділимось рецептом апетитних горохляників. Їх можна готувати цілий рік, але в старовину найчастіше смажили у піст. Можна прибрати зі складу яйце, і тоді вони стануть пісною стравою.
Це давнє українське частування. Рецептом поділились на порталі cookpad.com.
Інгредієнти:
- 2 склянки мороженого горошку
- 1 яйце
- 3 ст. л. борошна (можна пшеничне або суміш гречаного та пшеничного)
- 1 середня цибулина
- олія для обсмажування
- борошно або сухарі для панірування
- спеції — сіль, перець, сушена петрушка
Спосіб приготування:
- Кип'ятимо воду у каструлі й додаємо горошок. Відварюємо впродовж 10 хвилин після закипання.
- Після цього зливаємо воду. Залишаємо горошок охолонути.
- Натираємо сиру цибулю на найдрібнішій тертці. Охолоджений горошок подрібнюємо в блендері до стану пюре.
- У мисці з'єднуємо горохове пюре, терту цибулю, яйце, борошно та спеції. Ретельно перемішуємо все до однорідної маси.
- Формуємо та обсмажуємо горохляники. Для цього нагріваємо олію на сковороді.
- Змочуємо руки водою або змащуємо олією, щоб горохова маса не липла. Формуємо з горохової маси невеликі котлети.
- Обвалюємо горохляники в борошні або сухарях. Обсмажуємо горохляники з обох боків до золотистого кольору.
Можна не додавати яйце у тісто — тоді страва буде пісною. Саме так її у піст готували наші предки. Також ми ділились рецептом старовинного гуцульського салату "Шухи".